Adathalász támadás érte Budapest Bankot

2017.08.07. 17:05

Augusztus 6-án adathalász kísérlet történt, áll a Budapest Bank ügyfeleknek kiadott közleményében az intézet honlapján.

A bank felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy ők nem küldtek semmilyen e-mailt, és hogy ha az alábbihoz hasonló üzenetet kaptak, ne kattintsanak rá a benne található linkre:

Felhívjuk figyelmét, hogy a Budapest Bank Zrt. Felügyeleti Bizottság kérésére, adtatkezelési és adatvédelmi okokból szükséges mobileszközének regisztrációja a rendszerünben, mivel a telefonszolgáltatók részérol úgynevezett biztonságirés lehetoséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM kártyájukat és Ön helyett a támadó kapja meg az utaláshoz tartozó SMS kódot, ezzel az Ön tranzakciói illetéktelenek kezekbe juthatnak, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket. Személyes adatainak és trazakciójinak védelmében töltse le Budapest Bank Széf alkalmazásunat mobilkészülékére, mely biztosít minket és Önt is arról, hogy csak az Ön készülékére érkezzen meg a visszaigazoló SMS. Amennyiben nem telepiti az alkalmazást az Budapest Bank Zrt. nem vállal a továbbiakban feleloséget az esetleges Netbankon keresztül történo visszaélésekkel kapcsolatban. "

A csalók ilyen és ehhez hasonló szövegekkel próbálnak adatokat megszerezni, tehát mindenki legyen figyelmes és inkább telefonáljon, ha csalást gyanít.

Budapest Bank fiókja Budapesten a Nyugati téren.Forrás: Zagyi Tibor

A Budapest Bank felhívásának a végén ez áll:

amennyiben nem biztos abban, hogy ki küldte Önnek a szöveget vagy bármilyen személyes adatot megadott, kérjük, azonnal hívja telefonos ügyfélszolgálatunk a 06-40/477-777-es telefonszámon! "