A Netflix bejelentette, hogy felvásárolja a Millarworld képregénykiadót, amely olyan franchise-okért felelős, mint a Kingsman: A titkos szolgálat, a Wanted, vagy a Ha/Ver. A Netflix tervei között szerepel, hogy a franchise-ból filmet, sorozatot valamit gyerekműsort készít.

„Mark létrehozta a következő generációs képregény univerzumot, tele olyan kitörölhetetlen karakterekkel, amelyek olyan helyzetben élnek, amivel az emberek világszerte könnyen tudnak azonosulni" – nyilatkozta Ted Sarandos, a Netflix fő tartalomfelelőse.

Mark Millar a 2014-es San Diego Comic Conon beszél a Kingsman: A titkos szolgálat című filmrőlForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Susanne Doepke/Geisler-Fotopress

A Millarword alapítója és alkotója korábban nyolc évig a Marvelnél dolgozott olyan műveken, mint az Ultimate Fantastic Four, a Polgárháború vagy az Old Man Logan – ami a márciusban debütált film alapja.

A képregénykiadót Mark Millar alapította 2004-ben, amit feleségével, Lucy Millarral vezet közösen.

Nagyon szeretem azt, amit a Netflix csinál, és izgatott vagyok a terveikkel kapcsolatban. A Netflix a jövő és a Millarworld nem lehetne jobb helyen" – nyilatkozta Millar.

A Netflix szerint a felvásárlás a természetes előrehaladást jelenti a vállalat azon törekvésében, hogy közvetlenül a termékeny és sokoldalú alkotókkal dolgozzon együtt.

Ted Sarandos szerint Millar áll a legközelebb a modern kori Stan Lee-hez.

Millarworld képregényei: KickAss, Wanted és a KingsmanForrás: Origo

„Mi létre kívánunk hozni egy új Netflix Originalst több izgalmas franchise-ból, mint a szuperhősök, antihősök, fantasyk, sci-fik és horrorok világa, és amiket Mark és csapat továbbra is alkotni és kiadni fog" – tette hozzá Sanders.