Wifi-t is belegyömöszöltek a kisméretű autóba

2017.08.13. 15:02

Átszámítva 1,5 millió forintba kerül a Baojun első elektromos autója, a helyi és állami támogatások levonása után. Kína nyolcadik legnépszerűbb márkája mögött a General Motors, a SAIC és a Wuling áll. Első e-autójuk iránt nagy a tülekedés: 200 darabot gyártottak le, de már 5 ezret rendeltek belőle.

Már kapható Kínában az alig 1,5 millió forintba kerülő elektromos kisautó, már ha jut belőle. Az első hétre legyártott 200 darabot pillanatok alatt elkapkodták az előrendelők, noha túlzás lenne azt állítani, új országúti cirkáló született. Az autó kicsi, ketten utazhatnak benne, ellenben számos szolgáltatással rendelkezik.

A kicsi kocsi száguld

Az E100-as modell a bemutatott elektromos kisautók családján belül is a kisebbek közé tartozik, tengelytávja éppen csak 157 centiméter. Két személy szállítására tervezték, a némileg szűkösebb belső térben gyermekek vagy összecsukható felnőttek számára ideális lehet az utazás. Az autó cserébe jól felszereltnek mondható: 7 hüvelykes, szórakoztató tartalmak megjelenítésére alkalmas képernyőt, wifit, parkolást segítő és gyalogosokra figyelmeztető rendszert is elhelyeztek benne.A modell 100 kilométeres óránkénti végsebességre képes. Hatótávolsága sem rossz, kisautó létére tisztességes távolságot,

150 kilométert tud megtenni egy töltéssel.

Sokan vennék az E100-ast KínábanForrás: GM

Rákapcsol a gyártás, jön a következő 500 darab

A 39 lóerős autó egyelőre csak Kína egyetlen tartományában vásárolható meg. A General Motors gyorsan jelezte: további 500 darabot tudnak rövid idő alatt szállítani a megrendelők egy részének kiszolgálására. Eközben elemzők is emlékeztetnek rá: Kína jelenleg a gépkocsik legnagyobb piaca globális viszonylatban, a világon

minden 10 eladott elektromos autóból 4 itt talál tulajdonosra.

A kormányzat szívén viseli az e-járművek népszerűsítését az országban. Komoly összegeket áldoznak a tömegközlekedés környezetbaráttá alakítására is: a következő 10 évben csak Peking városa több ezer új elektromos autóbuszt kíván a tömegközlekedésben alkalmazni.