Villányban a héten mindenképp adjon számlát

2017.08.14. 10:11

A NAV adótraffipax szolgáltatása szerint ezen a héten a borászoknak kell különösen figyelniük, hogy minden hosszúlépés után számlát adjanak.

Frissítette a NAV adótraffipaxát, ezek szerint augusztus 14-20 között Magyarszéken, Sásdon, Szigetváron és a Villányi borvidéken végeznek ellenőrzéseket, valamint minden nagyobb rendezvényen is jelen lesznek. Természetesen a megyeszékhelyen, Pécsett is lehet számítani megjelenésükre.

Az ellenőrök vizsgálják a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét, és az online pénztárgépek használatát a próbavásárlások és forgalomszámlálások mellett.

Illusztráció MTI Fotó: Marjai JánosForrás: MTI/Marjai János

Baranya mellett Jász-Nagykun-Szolnok megyében is számíthatnak revizorokra hétfőn Szolnokon, kedden Kunszentmártonban és Cserkeszőlőn, szerdán Karcagon és Berekfürdőn, csütörtökön Mezőtúron és Túrkevén, pénteken pedig Jászberényben. A különböző települések üzleteiben, strandjain és piacokon ellenőrzik majd a revizorok, hogy betartják-e a cégek a szabályokat.

Az eddigi tapasztalatok alapján sikeres az előre bejelentett ellenőrzés, mert ezeken a helyszíneken trendszerűen megnőtt a cégek adózott bevétele.