Megvan az Uber új vezérigazgatója

Uber Cab Apple iPhone 6s New York City Taxi Call Smart Phone Travel Using Phone People Traveling Public Transportation Women Females Yellow Taxi Chauffeur Calling Apple Computers Business Travel One Person Mobility Competition Communication On The Move In
New York, USA - May 6, 2016: Person using the Uber Taxi Cab App on Apple iPhone 6s Plus in the streets of New York City. The classic NYC Yellow Cab, which is the Uber Service Competition unsharp in the background. Uber Inc., based in San Francisco, develops, markets and operates the Uber mobile app, which allows consumers with smartphones to submit a trip request which is then routed to Uber drivers who use their own carr as an alternative to the classic taxi service.
Vágólapra másolva!
AZ Uber számára nehezen telt eddig az idei év. A céget rengeteg kritika érte és botrányokkal tűzdelt féléven van túl. Az új vezérigazgató kinevezésével abban bíznak, hogy a dolgok ismét jó útra terelődnek, és a vállalat új arculatot tud felvenni.
Vágólapra másolva!

Az Uber kinevezte Dara Khosrowshahit vezérigazgatónak, aki korábban az Expediánál töltötte be ugyan ezt a szerepkört. A társaságnál bíznak abban, hogy Khosrowshahi a megfelelő ember a munkára. A vezetése alatt azt remélik,

hogy az Uber forradalmasíthatja a közlekedést és értéket teremt a sofőrök, és az utasok számára egyaránt.

Frances Frei a cég alelnöke, aki tagja volt annak a 14 fős bizottságnak, akik az utóbbi két hónapban az új vezérigazgató megtalálásájért voltak felelősek, elmondta, hogy a vezetés nagyon örült amikor Khosrowshahit elfogadta a felkérést.

Az egyszerü mobilalkalmazáson keresztül hívható az Uber Forrás: Getty Images/Alexander Hafemann/Alexander Hafemann

A keresési folyamat közben is történt botrány.

A Benchmark, a vállalat egyik legnagyobb befektetője, csalással vádolta az Uber volt vezérigazgatóját Travis Kalanickot.

Majd kiszivárgott a keresési folyamat eredménye is, így Khosrowshahi egy internetes oldalon tudta meg, hogy őt szeretnék felkérni a felelősségteljes pozíció betöltésére.

Kalanic szerepe a jövőben komoly kérdéseket vethet fel,

hiszen szeretne a döntéshozásban továbbra is aktív szerepet betölteni, valamint tagja akar maradni a tanácskozó testületnek is. A társaság viszont teljes vállszélességgel a frissen kinevezett vezérigazgató mögött áll, és meghagyják neki a döntés jogát.

Mitchel Green, a vállalat egyik részvényese örülne annak is, ha az Uber az új vezérigazgató mellé új elnököt is választana. A befektetők és az alkalmazottak többsége viszont megkönnyebbült, hogy a keresési folyamat végre befejeződött, és a legtöbben a választással is egyetértenek.

A taxisok már több helyen is elérték a fiatalok kedvenc közösségi fuvarmegosztó szolgáltatásának betiltását Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem számíthat könnyű kezdésre a frissen kinevezett Khosrowshahi, hiszen egyből egy hatósági vizsgálatba csöppen bele.

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium vizsgálatot indított a vállalat ellen, mert úgy gondolják, hogy bizonyos tevékenységeikkel törvényt sértettek.

A minisztérium nem kívánt közleményt kiadni az ügyben, viszont az Uber elismerte, hogy folyik ellenük ilyen eljárás és együttműködnek a hatóságokkal.