Dubaiban valósul meg az első olyan ingatlanfejlesztés, amivet már a kriptovalutával is lehet csatlakozni. Szerdán két brit vállalkozó, Michelle Mone és Doug Barrowman bejelentette, hogy Aston Plaza és a Residences több mint 2,4 millió négyzetméter területet foglal majd el és két 40 emeletes épületre oszlik, az itt kialakításra kerülö lakásokért pedig akár bitcoinnal is lehet majd fizetni.

Korábban volt már olyan lehetőség, hogy bitocinnal is lehetett lakást vagy házat vásárolni, de még sosem volt példa rá, hogy egy 250 millió fontos beruházás ajánlja fel ezt. „Nagyon izgalmas ebben részt venni" – nyilatkozta Michelle Mone a CNBC műsorában.

IllusztrációForrás: AFP/Ethan Miller

Doug Barrowman az elmúlt években fektetett be a kriptovalutába, és figyelemmel kísérte az ágazat jelentős növekedését. Szerinte logikus következtetés, hogy a bitcoinon alapuló vásárlási lehetőségek bővülnek, például az ingatlanpiacon. A kriptovaluta világa felmelegítheti az ingatlanfejlesztést.

Ez a jövő pénzneme, nem vettem volna be az ingatlanfejlesztésbe, ha szerintem káros hatása lehetne" – tette hozzá Mone.

A fejlesztés több mint ezer lakást és egy bevásárlóközpontot foglal magába, és várhatóan 2019 szeptemberéig befejeződik. A stúdió apartmanok kezdetben 30 bitcoin induló áron kerülnek értékesítésre.

A The Princess Tower Dubai-banForrás: dreamstime

A tranzakciókat a BitPay titkosító fizetési platformja fogja feldolgozni, a cég fizetési eszközöket nyújt többek között a Microsoftnak és a Virgin Galactic-nak is.

Ezek az ingatlanvásárlások perceken belül megtörténhetnek a világ bármely pontjáról" – mondta a Bitpay vezérigazgatója, Stephen Pair szerdai nyilatkozatában.