Dubaiban már bitcoinért is lehet ingatlant venni

Bitcoin
LAS VEGAS, NV - JANUARY 08: A general view of the Bitcoin booth at the 2015 International CES at the Las Vegas Convention Center on January 8, 2015 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology trade show, runs through January 9 and is expected to feature 3,600 exhibitors showing off their latest products and services to about 150,000 attendees. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Dubaiban valósul meg az első olyan ingatlanfejlesztés, amivet már a kriptovalutával is lehet csatlakozni. Szerdán két brit vállalkozó, Michelle Mone és Doug Barrowman bejelentette, hogy Aston Plaza és a Residences több mint 2,4 millió négyzetméter területet foglal majd el és két 40 emeletes épületre oszlik, az itt kialakításra kerülö lakásokért pedig akár bitcoinnal is lehet majd fizetni.
Vágólapra másolva!

Korábban volt már olyan lehetőség, hogy bitocinnal is lehetett lakást vagy házat vásárolni, de még sosem volt példa rá, hogy egy 250 millió fontos beruházás ajánlja fel ezt. „Nagyon izgalmas ebben részt venni" – nyilatkozta Michelle Mone a CNBC műsorában.

Illusztráció Forrás: AFP/Ethan Miller

Doug Barrowman az elmúlt években fektetett be a kriptovalutába, és figyelemmel kísérte az ágazat jelentős növekedését. Szerinte logikus következtetés, hogy a bitcoinon alapuló vásárlási lehetőségek bővülnek, például az ingatlanpiacon. A kriptovaluta világa felmelegítheti az ingatlanfejlesztést.

– tette hozzá Mone.

A fejlesztés több mint ezer lakást és egy bevásárlóközpontot foglal magába, és várhatóan 2019 szeptemberéig befejeződik. A stúdió apartmanok kezdetben 30 bitcoin induló áron kerülnek értékesítésre.

A The Princess Tower Dubai-ban Forrás: dreamstime

A tranzakciókat a BitPay titkosító fizetési platformja fogja feldolgozni, a cég fizetési eszközöket nyújt többek között a Microsoftnak és a Virgin Galactic-nak is.

– mondta a Bitpay vezérigazgatója, Stephen Pair szerdai nyilatkozatában.