Közel 10 százalékkal nőtt az easyJet diszkont légitársaság forgalma idén augusztusban a tavalyi év azonos időszakához képest.

Idén augusztusban 9,4 százalékkal több utast szállítottak a légitárrsaság gépei, mint a tavalyi év azonos időszakában. A nyári utasforgalmi adatok hozzájárultak ahhoz, hogy a társaság az előző 12 hónap viszonylatában is jelentős növekedésről számolt be.

Növekvő utaslétszám és kihasználtság

A diszkont repülőjáratokat üzemeltető  társaság közlése szerint, az augusztusi kihasználtságuk 96 százalék fölé nőtt, ami 8 milliónál is több utas szállítását jelenti ebben a hónapban. 12 hónapos távlatban így már több mint 79 millió utas fordult meg a repülőgépek fedélzetén, ami az össz-utaslétszám 9,2 százalékos növekedését jelenti.

Növekvő utasforgalomról számolt be a diszkont légitársaságForrás: Flickr/Aero Icarus

Az egy évre fetített, görgetett adatok szerint a járatok kihasználtsága fél százalékkal, 92,3 százalékra emelkedett a korábbi 12 hónapos idoszakhoz képest.

A társaság Budapestről jelenleg London Gatwick, Berlin, Párizs, Lyon, Genf, Bázel, Velence és Amszterdam reptereire közlekedtet közvetlen járatokat.