Október 2-ig lehet regisztrálni az adó 1 százalékos felajánlásáért

2017.09.12. 16:14

Az a civil szervezet, mely korábban nem végezte el a vonatkozó regisztrációt a NAV-nál, október 2-ig még megteheti. Ez ugyanis az előfeltétele annak, hogy 2018-ban részesülhessen az adózók 1 százalékos felajánlásaiból.

Az október 2-i határidő után, nincs lehetőség a hiánypótlásra. Így az a civil szervezet, amely korábban nem végezte el a regisztrációt és elmulasztja ezt a határidőt is, 2018-ban nem részesülhet az adó 1 százalékának felajánlásaiból.

Elektronikus ügyintézés

A NAV honlapjáról letölthető, 17EGYREG adatlapot letöltve lehet megkezdeni a regisztrációt. Kitöltés után, október 2-ig kell elektronikusan benyújtani a NAV-hoz. A hatóság felhívja a figyelmet:

az adatlap önmagában nem elegendő, ahhoz mellékelni kell a szükséges nyilatkozatokat, okiratokat, valamint igazolást.

Fontos határidő a civil szervezetek számára október 2-aForrás: Getty Images/iStockphoto/Minerva Studio/Minerva Studio

A határidő jogvesztő hatályú, vagyis ha a civil szervezet korábban nem regisztrált és idén is elmulasztja azt, 2018-ban nem részesülhet a felajánlásokból. Az elvégzett regisztráció visszavonásig érvényes.

Ezt az adatlapot kell használni akkor is, hogy a korábban már regisztrált civil szervezet 2018. augusztus 31-ig bejelentse a hatóságnak a kiutaláshoz kapcsolódó adatainak esetleges megváltozását.