A szakma további áfacsökkentésen dolgozik az élelmiszeriparban

Sokan még ma sem tudják, mi az UHT és mi nem az
Vágólapra másolva!
Az agrárgazdaság vállalkozásainak 91 százaléka tud hozzájutni valamilyen fejlesztési támogatáshoz - mondta Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke az élelmiszeripari körkép őszi rendezvénysorozatának rendezvényén.
Vágólapra másolva!

Éder, aki az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének elnöke is egyben, a másik nagy sikerüknek az áfacsökkentést említette, hogy bizonyos termékek már az öt százalékos áfa körébe tartoznak. Az élelmiszergyártók és előállítók igénylik, hogy további termékeket is vonjanak be a kedvezményes áfacsoportba.

Az agrártárcával közösen munkacsoportot hoznak létre annak kidolgozására, hogyan szélesíthetik az ötszázalékos áfakörbe tartozó termékek csoportját.

Sokan még ma sem tudják, mi az UHT és mi nem az Forrás: Zirig Árpád

A NAK törvényi életre hívása óta eltelt négy évben kereste azokat a feladatokat, amelyekben érdemi munkát tudnak végezni az ágazatban dolgozók érdekében - mondta Éder. Fontosnak tartotta egyebek mellett az élelmiszeriparról kialakult tévhitek eloszlatását, az élelmiszer-előállítás jó hírnevének, továbbá a fontosabb tudnivalóknak az elterjesztését. Példaként említette Éder Tamás az UHT-tejet, amelyről még mindig sokan hiszik, hogy tele van tartósítószerekkel. Pedig nem is.