A Real Madrid beszáll egy turistaparadicsom építésébe

2017.09.18. 14:21

Kína a világ legnépesebb országa, ennek megfelelően ambícióik is igen magasra törnek. Most azt tervezik, hogy alig egy órányi utazás alatt elérhető lesz a helyi Orlando, Las Vegas és New York is. Az üzletben fantáziát lát a Real Madrid is.

Hengqin szigetéről egyelőre nem sokan hallottak. Azonban ez gyaníthatóan a jövőben változni fog, hiszen a Makaó mellett találtható sziget napjaink egyik legkeresettebb ingatlanpiaci célpontja.

Makaó a világ szerencsejáték-központjának számít, és fontos szerepet játszik Kína turizmusában. Mindössze egyetlen kőhajtásnyira fekszik tőle délre Hengqin, ami az ázsiai állam válasza lesz az Egyesült Államok Orlandójára, ha végleg elkészül.

Hengqin pirossal jelölveForrás: Origo, Google Maps

A sziget annyira felkapott lett az utóbbi két évben, hogy az ingatlanárak megduplázódtak, és rohamos ütemben nyílnak rajta a szórakoztató központok.

Bár Hengqin még inkább hasonlít egy gigantikus építkezési területre, már így is évente milliók látogatnak ide.

Pillanatkép Hengqin szigetérőlForrás: Origo

Ennek oka a Chimelong Ocean Kingdom névre keresztelt vízi park, amely már 2015-ben a 13. leglátogatottabb ilyen tematikájú központ volt 7,5 millió turistával. A legfrissebb jelentések szerint a látogatók száma folyamatosan emelkedik, 2016-ban már átlépte a 8,5 milliót.

Ezzel Kína leglátogatottabb tematikus parkja lett, megelőzve például a 6,1 millió embert vonzó hongkongi Disneylandet.

A 8,5 millió turista gyakorlatilag a Makaóra látogató emberek harmada.

Rengeteg látogatót vonz a különleges vízi világForrás: AFP/Mark Ralston

Múlt héten a Real Madrid tett érdekes bejelentést. A spanyol klub egy interaktív virtuális valóssággal foglalkozó központot fog nyitni a szigeten egy hong-kongi befektető segítségével – írja a CNBC.

A tervek szerint a létesítmény 12 ezer négyzetméteres lesz, és 2021-re tervezik az átadását. A virtuális valóság mellett klubmúzeumot is nyit a Bajnokok Ligája címvédője.

Cristiano Ronaldo és a Real Madrid nagyon népszerű KínábanForrás: Imaginechina/Zhou junxiang - Imaginechina/Zhou Junxiang

A tervek olyan grandiózusak a környéken, hogy Makaó, Hongkong és a régió nagyvárosai olyan pezsgő életet akarnak létrehozni, mint amilyen San Franciscoban vagy Tokióban található.

Hengqin lesz Kína Orlandója. Makaó lesz a helyi Las Vegas, míg Hongkong olyan, mint New York. És mind ez egy órányira egymástól” – mondta Larry Leung, a Lai Sun befektetési vállalat vezérigazgatója.

A Chimelong Ocean Kingdom a világ legnagyobb óceántematikájú parkjaForrás: AFP/Imaginechina/Li Jianshu

Természetesen a környéken már megjelentek a legnagyobb presztízzsel rendelkező szállodaláncok, és a luxusjachtokat fogadni képes, minden igényt kielégítő kikötő is épül.

Az ingatlanpiaci szakértők arra számítanak, hogy az árak tovább fognak emelkedni, ha elkészül a Hengqint és a Hongkongot összekötő híd és gyorsvasút. Elemzők szerint Kína lakossága akkora, hogy mindenféleképp indokolt és jövedelmező egy ilyen turisztikai csomópont létrehozása.