Harmadával csökkent az ételkiszállítás ideje

Vizelettel pótolta a megevett levest az ételfutár
Vágólapra másolva!
Extra bevételi lehetőséget keresők, kismamák, diákok és korábbi futárok is vannak azok között, akik az indulás óta eltelt egy hónapban regisztráltak a Sendee rendszerében, hogy megreformálják a budapesti futárkodást. Közülük több tucatnyian már használják is a Sendee rendszerét, ők heti szinten jelenleg is több száz órát töltenek aktívan, elérhető autós, motoros, vagy biciklis futárként a Sendee rendszerében.
Vágólapra másolva!

A Sendee applikáció összekapcsolja az éttermeket a futárokkal: egy algoritmus segítségével a megrendeléseket a rendszer felajánlja a földrajzilag éppen legközelebb tartózkodó futárpartnernek, aki egy kattintással elfogadhatja a felkérést, és már indulhat is a házhozszállítás folyamata, így az étel a lehető leghamarabb jut célba.

Legtöbbjük a rugalmas lehetőség miatt vállal kiszállításokat. A futárok saját maguk dönthetik el, mikor és mennyi kiszállítást teljesítenek: 25 fuvar vállalása esetén hetente 22 ezer, míg heti száz kiszállítás vállalása mellett akár 92 ezer forint bevételre is szert tehetnek.

Utóbbi két pihenőnappal számolval napi húsz kiszállítást jelent, ami félórás köröket alapul véve azért már komoly megterhelés.

Illusztráció Forrás: AFP

A házhozszállítást is vállaló éttermek két fő problémával küzdenek: a folyamatosan rendelkezésre álló munkaerő alkalmazása költséges, ugyanakkor nehéz belőni, hogy a megnövekedett rendelésszám miatt mikor van szükség több futárra. Ugyancsak gondot jelent a melegételek kiszállításánál, hogy a kiérkezési idő gyakran rendkívül hosszú, Budapesten átlagosan akár a 80-90 percet is elérheti.

A Sendee csapatát igénybe véve nem kell a futárokat az éttermeknek alkalmazniuk, és a rugalmas rendszer révén 30 százalékkal csökkent a házhozszállításokk ideje.

A Sendee jelenleg Androidos applikációként, valamint interneten érhető el, az iOS- verzió fejlesztés alatt áll.