Hamarosan zárul a logisztikát megkönnyítő EU-pályázat

Pokol Flóra diák diákmunkás dolgozik ékszer főiskolás gyűrű hallgató HASZNÁLATI TÁRGY HÉTKÖZNAPI körömlakk MŰSZAKI ESZKÖZ ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ SZEMÉLY TÁRGY telefon telefonál toll
Nyíregyháza, 2013. július 22. Pokol Flóra főiskolai hallgató, diákmunkás logisztikai feladatokat intéz telefonon a Hübner-H Kft. gyárában Nyíregyházán 2013. július 22-én. A Világgazdaság gazdasági napilap szerint a válság előtti szintre emelkedett a diákmunka piaca, a felsőoktatással járó nagyobb költségek miatt egyre élénkebben keresik a tanulók a munkavállalási lehetőséget. A német Hübner cégcsoport rendszerellátóként közlekedéstechnikai és gyógyászati ágazatok számára gyárt gumi és műanyag alapanyagú termékeket. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Már csak pár napjuk maradt a pályázásra a kkv-knak, hiszen szeptember 27-én zárul a Mikro-, kis- és középvállalkozások logisztikai szolgáltatás-igénybevételének támogatása című felhívás – hívja fel a figyelmet a vallalkozokforuma.hu weboldal.
Vágólapra másolva!

A hazai kkv-k életében az exportpiaci sikerek szempontjából a logisztikai szolgáltatások igénybevétele kulcsfontosságú. Ugyanakkor nagy nehézséget jelent, hogy a magyar kis- és középvállalkozások lassabban tudják termékeiket külföldre szállítani, mint nagyobb versenytársaik. A GINOP-1.3.6-17 számú pályázat segíthet a probléma orvoslásában, azonban erre már csak néhány napig jelentkezhetnek a cégek.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Mehlis

Az 5,47 milliárd forint keretösszegű felhíváson egy mikro, kis- vagy középvállalkozás 5-25 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhet – olvasható a palyazat.gov.hu oldalon. A nyertes vállalkozások részére a támogatás a teljes költség maximum felét adhatja, és várhatóan 150-200 győztes cég kaphat támogatást.

A nyertes pályázók a vissza nem térítendő támogatásból logisztikai központok szolgáltatásait vehetik igénybe.

A felhívásra azok a mikro, kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amik legalább három lezárt üzleti évvel rendelkeznek, és éves átlagos statisztikai állományuk a pályázást megelőző lezárt üzleti évben 1 fő volt. A Magyarországon székhellyel rendelkeznek és kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.

Illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

A támogatást nyert cégeknek két kötelezettséget is vállalniuk kell. Elsőként a nyertes cég a nettó árbevételét vagy az üzemi eredményét növelnie kell.

Ezenkívül a támogatást igénylő cégnek fel kell készülnie arra, hogy a projekt megvalósítása után a támogatott tevékenységet további két évig saját erőből kell megvalósítania, és a minősített logisztikai központtal kötött szerződését fenn kell tartania ez idő alatt.