Múlt héten meghalt Liliane Bettencourt. Vagyonát lánya örökölte, aki egy csapásra lett a világ leggazdagabb nője. A Forbes 2017-es listája alapján a világ száz legvagyonosabb embere közül tíz nő, őket mutatjuk most be.

Francoise Bettencourt Meyers lett a világ leggazdagabb nője, miután édesanyja Liliane, a L'Oreal vezére meghalt. Ahogy beszámoltunk róla, a befektetők egyelőre bizonytalanok az örökös miatt, az is lehet, hogy a Nestlé kihátrál a szépségipari cég mögül.

A Bloomberg szerint Francoise Bettencourt Meyers vagyona 43,4 milliárd dollár,5,4 milliárd dollárral megelőzi Alice Waltont, a Wal-Mart birodalom egyik örökösét a világ leggazdagabb nőinek listáján. A Bloomberg naponta frissülő 500-as listáján 64 nő van,

közülük 58-an örökölték a vagyonukat szüleiktől vagy férjüktől.  

A szomorú esemény apropóján galériában mutatjuk be a világ tíz leggazdagabb nőjét, amely a Forbes 2017-es listája alapján készült.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

Liliane Bettencourt és lánya, Francoise Bettencourt Meyers. Kattintson a képre a galéria megnyitásához!Forrás: WireImage/Getty Images/Pascal Le Segretain