A svéd bútorok összeszerelése sok ember számára rémálomszerű élmény. Az ő életüket szeretné megkönnyíteni az Ikea, amely embereket közvetít ki a feladat ellátására. Persze mint minden más, ez sincs ingyen.

Az Ikea bejelentette, hogy felvásárolták a TaskRabbit startup vállalkozást. A svéd bútoróriás húzása azért érdekes, mert így lehetőség nyílik olyan szakembert bérelni a cégtől, aki összeszereli a darabokban kapható szekrényeket.

A TaskRabbit azonban más szolgáltatásokat is nyújt, ha kell, akkor kitakarítják a házat vagy lenyírják a füvet az alkalmazottak.

IllusztrációForrás: IKEA - Kocsis Judit

A tárgyalások a londoni Ikea és a startup között novemberben indultak, és a helyi áruház vezetője, Jesper Brodin szerint azért döntöttek a felvásárlás mellett, mert így könnyebbé tehetik az ügyfelek életét.

Üzletünket gyorsabban és rugalmasabban kell fejlesszük. Ez a felvásárlás egy izgalmas lépés az átalakulás felé vezető úton.

A TaskRabbit a felvásárlás ellenére továbbra is önálló cégként működik az Ikea csoporton belül. A 2008-ban alapított cég 40 amerikai városban, illetve Londonban üzemel – írja a BBC.

A vállalat úgy működik, hogy a felhasználóknak leadják az igénylésüket azzal kapcsolatban, hogy milyen házimunkára van szükségük, és

a cég ennek megfelelően közvetíti ki a megfelelő embert.

Hasonló szolgáltatás már működik Nagy-Britanniában, a Home Solutions vízvezeték-, gáz- és villanyszerelőket küld a helyszínre egy alkalmazás segítségével.