Jönnek a V4 startupok

arrow begin brown business cartoon casual chart colorful computer concept creativity diagram doodle drawing entrepreneur filter filtered graph hand holding idea illustration light lightbulb male man many men new pc pen person point retro rocket screen ske
45663140 - young man pointing at startup concept over a tablet computer ötlet
Vágólapra másolva!
Az Enterprise Hungary, a Magyar Fejlesztési Bank és a Hiventures szakmai együttműködésében rendezi meg a V4-es régióra fókuszáló V4 Innovation and Startup Tourt. A kezdeményezés célja egy olyan hagyományteremtő startup ökoszisztéma építő esemény elindítása a régióban, amely lehetővé teszi, hogy Budapest a régió és Európa legmeghatározóbb innovációs központjává váljon.
Vágólapra másolva!

A V4 Startup and Innovation Tour a Visegrád Csoport magyar elnökség hivatalos program részeként valósulnak meg. A november végi budapesti fő eseményt megelőzi a másik három V4 ország fővárosában tartott, helyi innovációs közösséget összefogó tematikus startup versenysorozat állomásai, ahol az adott országban lévő startup közösséget építő szereplők - inkubátorok, akcelerátorok, kockázati tőkelapok, angyalbefektetők, állami döntéshozók - vitathatják meg a közép-kelet-európai innovációs ökoszisztéma legnagyobb lehetőségeit, kihívásait.

A megnyitó előadásokat, kerekasztalbeszélgetések követik a magyar és helyi szereplőkkel, végül az országok startupjai mutatkozhatnak be a szakmai zsűri előtt, ahol a legjobbak a V4 Startup and Innovation Tour kétnapos budapesti állomásán megrendezésre kerülő Get in the Ring! nemzetközi startup verseny régiós döntőjébe juthatnak.

Forrás: 123rf

A rendezvény ösztönző hatással lehet a regiós startup együttműködésekre, az új partnerek bevonásával a regiót közösen tudjuk képviselni a globális piacon, ezzel több lehetőséget biztosítva a V4-es startupoknak

- mondta Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.

Szeretnénk, ha a V4 Startup and Innovation Tour elindításával, Budapest felkerülne a nemzetközi startup térképre és ezzel hozzájárulna a magyar gazdaság kitörési pontját jelentő digitális gazdaság és hazai startup ökoszisztéma fejlődéséhez - mondta Kisgergely Kornél, a Hiventures vezérigazgatója.