Az OTP tovább terjeszkedik, öt bankot vásárolna

OTP, Budapesti Értéktőzsde, részvény, árfolyam
Sikeres egy éven van túl az OTP
Vágólapra másolva!
Az OTP vezére, Csányi Sándor nyilatkozott a Bloombergnek. Ebben többek között az árulta el, hogy legalább öt bankot vásárolna fel a régióban. A pénzintézet részvényei az elmúlt egy évben szárnyaltak.
Vágólapra másolva!

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a Bloombergnek adott interjút. Ebből kiderül, hogy a pénzügyi szektorban zajló konszolidációs hullámot meglovagolva,

két év alatt legalább öt bankot készül felvásárolni az OTP Bank a régióban.

A vezérigazgatója elmondta azt is, hogy az OTP akvizíciókkal hetven százalékra tervezi emelni a külföldön termelt bevétel részarányát a bank értékesítési árbevételében.

Ez az arány jelenleg 45 százalék.

Csányi Sándor arról is beszélt, hogy miközben az európai bankok jó része az új tőkemegfelelési követelmények teljesítésével küszködik, az OTP már két évtizede csak a megfelelő alkalomra vár az akvizíciókhoz.

Csányi Sándor OTP elnök vezérigazgató Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Az egyebek között

Bulgáriától Fehéroroszországig terjedő térségben tervezett újabb felvásárlások

a már ismert három akvizíció felett értendők.

Az OTP az idén zárta le a horvát Splitska Banka akvizícióját és a negyedik negyedévben várható a görög National Bank of Greece szerbiai és romániai érdekeltségeinek konszolidációja.

Az OTP-nek, Európa egyik legtőkeerősebb bankjaként, egymilliárd dollár forgóeszköz áll rendelkezésére kelet-közép-európai terjeszkedési terveinek a finanszírozásához.

Tovább terjeszkedik az OTP Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az OTP részvényei augusztus 30-án 10 600 forinttal tízéves csúcson voltak, azóta valamelyest az árfolyam visszacsúszott. Hétfő reggel 9 óra 30 perckor 9960 forinton álltak a részvényeik 0,57 százalékot emelkedve.

A pénteki záró árfolyam 9895 forint volt.

Sikeres egy éven van túl az OTP Forrás: bet.hu

Egy éve egy OTP-részvény 7319 forint volt, ez éves alapon 35,2 százalékos növekedést jelent.

Csak idén az OTP-részvények 18 százalékot emelkedett, 2770 milliárd forintos (10,5 milliárd dolláros) tőkekapitalizációval az OTP Magyarország legnagyobb vállalata.