Magyar technológiával parkolnak a Jangce partján

beerides, repülőtér, parkolás
Az autóbérlés és a reptéri parkolás sem olcsó dolog. Ez a megoldás mindketőbben segthet egyszerre.
Vágólapra másolva!
Második fázisához érkezett a GB & Partners Alapkezelő által menedzselt EPS Global Zrt. távol-keleti projektje, amely az EXIM Exportösztönző Tőkealap finanszírozásával jött létre. Újabb 90 ezer okos parkolóhely kialakításáról írt alá megállapodást a ZTE kínai telekommunikációs vállalat közlekedéstechnológiai leányvállalata és a magyar EPS Global Zrt.
Vágólapra másolva!

Emellett többségi tulajdont szerzett a GB & Partners közreműködésével az EPS Global Zrt. abban a kínai projekttársaságban, amely tízezer „okos parkolóhelyet" épít és üzemeltet 20 évig a Jiangsu tartománybeli Yangzhong városban. Az EPS Global Zrt. partnere a ZTE kínai telekommunikációs vállalat közlekedéstechnológiai leányvállalata.

A technológia lényege, hogy a föld mágneses mezejét érzékelő és jelző szenzorokkal felszerelt parkolóhelyek érzékelik, melyik hely szabad, illetve foglalt. A mobilapplikáció pedig az autóst a szabad helyek valamelyikére navigálja. Ez egy bevásárlóközpont vagy egy kórház esetében jelentős könnyebbséget jelenthet még akkor is, ha a Jangce parti város kicsinek számít Kínában a maga 300 ezer lakosával.

Összesen 25 létesítményt kapcsoltak a rendszerhez, s a felhasználók a felületen minden parkolási információt elérnek, s a parkolási díjat is ki tudják fizetni.

A ZTE EPS Smart Parking Company Limited vegyesvállalat intenzív piac-előkészítés után 2016 márciusában 20 éves koncessziós jogot nyert el Yangzhong városban a parkoltatásra. Most további 90 ezer okosparkolóhely kialakításáról írt alá megállapodást a ZTE ITS és a GB Partners Alapkezelő.

Itt még nincs ilyen Forrás: Origo

A projekt megvalósításához jelentős saját tőkére volt szüksége a magyar anyavállalatnak, amit a GB & Partners 1,5 milliárd forinttal finanszírozott az általa kezelt EXIM Exportösztönző Tőkealapból. A projekt első fázisa túljutott a kivitelezésen és a rendszerintegráción.

Jelenleg a használatba-vételi eljárás és a rendszer próbaüzeme zajlik, amely hamarosan lezárul és elindul Kína első PPP smart parking projektje.

A konzorcium négy kínai városi önkormányzattal előrehaladott tárgyalásokat folytat, így hamarosan várható a következő koncessziós megállapodások megkötése, melyhez a felek további 20 millió euró finanszírozásban állapodtak meg.