Szabadúszó-találkozó lesz Budapesten

Most az euróválság is szabadságra megy? gazdasági válság, pénzpiacok
Vágólapra másolva!
Világszerte, így Magyarországon is erősödő trend, hogy a pályájuk elején lévő fiatalok, illetve a céges kereteket kinövő, tapasztalt munkavállalók között is emelkedik a szabadúszó életmódot választók száma. A statisztikák szerint Európában 9,7 millió független szakember dolgozik, ami a teljes munkaerő mintegy négy százaléka.
Vágólapra másolva!

A European Freelancers Week nevű rendezvénysorozatot korábbi, szabadúszók számára szervezett események ihlették, és tavaly először már egységes formában szervezték meg Európa 14 országában. A független szakemberek összesen 65 eseményen vehettek részt, képzésektől és tréningektől kezdve nyílt coworking-napokon és élménybeszámolókon keresztül a közös networking estékig.

Idén - ahogy tavaly is - Magyarországra a SMarthu rendezi az egy hétig tartó eseményt.

A szakemberek inspirációt szerezhetnek, a független léthez elengedhetetlen képességeket tanulhatnak, találkozhatnak más szabadúszókkal, üzleti, szakmai kapcsolatokra - akár következő projektjük indításához szükséges partnerekre - is találnak ezen a platformon.

Nem csak játék és móka Forrás: AFP

Bár számtalan előnye van a szabadúszásnak – rugalmas munkaidő, tetszőlegesen választott munkavégzési helyszín, mentesség a céges kötöttségektől –, sok nem kreatív, adminisztratív teendővel és pénzügyi kockázattal is jár. A SMarthu célja, hogy támogassa a kreatív szabadúszókat és az önálló munkavégzést – legyen szó szervezeti háttérről, közösségépítésről vagy párbeszédről.

A Freelancers Lab két gyakorlatorientált workshopján a szabadúszók jobban megismerhetik saját terméküket, márkájukat, piacukat és célcsoportjukat. Szó lesz a jogok és jövedelmek védelméről, a szabadúszók megtudhatják, milyen segítséget kaphatnak, hogy vállalkozásuk könnyebb és biztonságosabb legyen.