Hitelt kapnak a turisztikai cégek

falusi turizmus
Fogadó a Két Kecskéhez, Panyolán, városi igényekhez szabva
Vágólapra másolva!
Mintegy 50 milliárd forintos kerettel indul a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kisfaludy turizmusfejlesztési hitelprogramja, amely maximum évi 2,87 százalékos ügyleti kamatot biztosít az ágazat kis-és középvállalkozóinak (kkv) - közölte az MFB.
Vágólapra másolva!

A kormány kiemelten támogatja a turisztikai ágazat fejlődését és ehhez megfelelő forrásokat is biztosít. A hitelprogram a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) október 6-án indított szálláshelyfejlesztési konstrukcióhoz kapcsolódik, keretét az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020 biztosítja.

A hitelprogram segíti a kereskedelmi szálláshelyek szolgáltatásainak fejlesztését, kapacitások létrehozását, a kihasználtság, illetve az árbevétel növelését Magyarország egész területén. A hitel infrastruktúra-fejlesztéséhez, attrakciók létrehozásához, rendezvényszervezéshez szükséges beruházások megvalósításához is igénybe vehető.

Illusztráció Forrás: Méhész Zsuzsa

A minimálisan igényelhető összeg 10 millió forint, a maximális hitelösszeg meglévő turisztikai kapacitáshoz kapcsolódó fejlesztésre 500 millió forint, új turisztikai kapacitás létrehozására maximum 3 milliárd forint. A hitelt minimum 10 százalékos önerővel vehetik fel az ügyfelek, futamideje 2-15 év között lehet.

A hitelprogram szinte valamennyi magyarországi kereskedelmi banknál és szövetkezeti hitelintézetnél elérhető. Amennyiben a hitelösszeg meghaladja az 500 millió forintot, a hitelkérelem az MFB-ben is benyújtható.

A hitelprogram kiegészítő forrásként igényelhető a vissza nem térítendő támogatásokhoz - mondta Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója. Emellett önálló megoldást is jelenthet azoknak, akik fejleszteni szeretnének, de valamely okból nem részesülhetnek vissza nem térítendő támogatásban.