Orbán: Minden adott, hogy a következő évek a gazdasági sikerekről szóljanak

Orbán Viktor; Csenger-Zalán Zsolt
Páty, 2017. október 10. Orbán Viktor miniszterelnök (k), Török Zsombor, a NIPÜF Zrt. igazgatója (b) és Csenger-Zalán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt. beruházásában épült új nemzetközi logisztikai központ megnyitóján Pátyon.
Vágólapra másolva!
Magyarországon minden készen áll ahhoz, hogy a következő évek a gazdasági sikerek jegyében teljenek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Pátyon, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. beruházásában épült új nemzetközi logisztikai központ megnyitóján.
Vágólapra másolva!

A sikeres próbaüzemet követően délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében ünnepélyes keretek között nyitották meg Magyarország legújabb nemzetközi logisztikai bázisát a Pest megyei Pátyon.

- mondta Pátyon a kormányfő.

Orbán Viktor közölte: a kormány elindította Európa legnagyobb, ipari parkok fejlesztésével foglalkozó beruházássorozatát, amelynek két zászlóshajója az 5 milliárd forintos - 75 százalékban piaci hitelből megvalósított - pátyi és a 17 milliárd forintos hatvani beruházás. Mindkét fejlesztés állami fedezetű, de piaci alapú.

- fejtette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója (b) és Csenger-Zalán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt. beruházásában épült új nemzetközi logisztikai központ megnyitóján Pátyon. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormányfő szerint a kontinens szívében lévő Magyarországot "a Jóisten is arra teremtette", hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson a logisztikai iparban.

Orbán Viktor megjegyezte: Magyarországnak, a nemzetgazdaságának és a logisztikai iparágnak is az az érdeke, hogy Európa belső határai nyitottak legyenek, a külső határok pedig védettek és zártak maradjanak.

A kormányfő szerint 2020-ig 150-200 milliárd forintot fordítanak az iparipark-hálózat kiépítésére, a létrejövő létesítmények pedig a legkomolyabb igényeket támasztó cégek ingerküszöbét is megütik majd. Hozzáfűzte: a visegrádi négyek (Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Lengyelország) Európa legstabilabb, legbiztonságosabb és legnagyobb gazdasági növekedést produkáló régióját alkotják.

Orbán Viktor szerint a mostani megnyitó azt mutatja, hogy az elmúlt években megteremtett magyar gazdaságpolitikai klíma jó alapot nyújt az ide érkező befektető cégeknek.

- fogalmazott a miniszterelnök.

A pátyi beruházásról elmondta:

az új csarnok első körben 160 embernek ad munkát, ráadásul a magyar nemzetgazdaság két fontos ágazatát fogja össze, a járműipart és a logisztikát.

A nemzeti ipari parki program tavaly vette kezdetét a pátyi beruházással, amikor lerakták a világ egyik vezető szállítmányozó és logisztikai vállalata, a Kühne + Nagel regionális autóalkatrész-elosztó központjának alapkövét. A több mint 23 ezer négyzetméteres beruházás kivitelezését az Inpark márkanév alatt tevékenykedő, állami tulajdonú Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. végezte.