November 1-től előrehozott, általános béremelést kap az Auchan összes áruházi, nem vezetői pozícióban dolgozó alkalmazottja. A bérek átlagosan közel 14 százalékkal emelkednek, sőt létszámemelés is elképzelhető.

A héten megállapodtak a szakszervezetek és az Auchan vezetősége a béremelésről. Ez mintegy 2 milliárd forintjába kerül az áruházláncnak 2017-ben és 2018-ban.

A megbeszélésen szó volt létszámfejlesztési tervekről is, erről optimistán nyilatkozott az Auchan vezérigazgatója.

Mindenki bérfejlesztést kap

Az áruházi alkalmazottak bruttó havi keresete az ismételt emeléssel átlagosan 247 000 forintra nő. Ugyanakkor a cég rendezi a menedzseri pozíciókban dolgozók fizetését is.

Kemény, de korrekt bértárgyaláson vagyunk túl."

Az általános 13,6 százalékos fejlesztés jelentős emelést tesz lehetővé az egyes bérkategóriákban, különösen az alacsonyabb bérek esetében. Örülünk a létszámfejlesztési terveknek, de ehhez első lépésként a jelenlegi hiányt kell csökkenteni – mondta dr. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

Budaörs, 2010. június 20. Auchan bevásárlóközpont Budaörsön. A felvétel 2010. június 20-án készült. MTI Fotó: H. Szabó SándorForrás: MTI/H. Szabó Sándor

A vállalatnál nem ez az első jelentős, általános béremelés: az elmúlt két év alatt összesen 2,7 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre az Auchan.Ez idő alatt átlagosan 24 százalékkal növekedett az áruházi alkalmazottak bruttó alapbére.

Az elmúlt évek pozitív pénzügyi eredményeire – amelyek minden egyes munkatársunk munkájának köszönhetőek – és a tervezett új áruháznyitásokra tekintettel, létszámbővítésre lesz lehetőségünk a jövőben"  – jelezte Dominique Ducoux, az áruházakat üzemeltető Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója.

A megállapodásnak köszönhetően elhárult a felmerülő dolgozói sztrájk veszélye az áruházláncnál.