A Világbank is enyhítheti a munkaerőhiányt

World Economic Outlook, IMF, Világbank
The seal of the International Monetary Fund is seen at the headquarters building in Washington, DC on July 5, 2015. The euro was dropping against the dollar after early results of the Greece bailout referendum suggested the country rejected fresh austerity demands from EU-IMF creditors. AFP PHOTO/MANDEL NGAN
Vágólapra másolva!
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter technikai segítségnyújtási megállapodást írt alá Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank washingtoni éves közgyűlésén.
Vágólapra másolva!

A projekt célja, hogy támogassa a magyar munkaügyi szervezetet az álláskeresőknek személyre szabott, a valós élethelyzetükhöz és igényeikhez jobban illeszkedő támogatások és szolgáltatások nyújtásában - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményéből.

A megállapodás segíthet a munkaerőhiány enyhítésében. A kormányzat a jövőben is számít a Világbank szakértelmére a magyar szakpolitikai elképzelések megvalósítása során.

Poul Thomsen IMF-igazgató meghívására Varga Mihály részt vett a közép-kelet- és délkelet-európai pénzügyminiszterek és jegybankelnökök szűk körű, a világgazdaság és a régió gazdasági helyzetéről és kilátásairól szóló találkozóján.

Forrás: AFP/Mandel Ngan

Az IMF a korábbiakhoz képest sokkal pozitívabb képet fest a világgazdaság állapotáról,

ugyanakkor a jelenlegi gazdasági fellendülést kiváló lehetőségnek tartja, hogy az országok döntéshozói tovább csökkentsék a fennálló kockázatokat, és hosszú távon a növekedést elősegítő strukturális reformokat hajtsanak végre jelentős társadalmi költségek nélkül - jelezte az NGM.

Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára kerekasztal-beszélgetésen találkozott a Magyar-Amerikai Üzleti Tanács (USHBC) tagjaival is, ahol a kétoldalú gazdasági kapcsolatok aktualitásairól tárgyaltak.