A GRÁNIT Bank kapta a Figyelő TOP 200 „Az év pénzintézete" díját. A díjat a GRÁNIT bank az öttagú szakmai zsűri indoklása szerint elsősorban a kis- és középvállalatok hitelezésében és a digitális bankszolgáltatások fejlesztésében nyújtott teljesítménye alapján érdemelte ki.

A GRÁNIT Bank kapta az év pénzintézete elismerést a magyar pénzügyi szféra vállalatai közül a legjobbakat egy évtizede díjazó Figyelő TOP 200 idei rendezvényén.

Az első helyen a Gránit Bank végzettForrás: Gránit Bank

A díj odaítélésénél fontos szempont volt, hogy mely pénzintézet ért el kimagasló eredményt a munkahelyteremtésben és a foglalkoztatásban kulcsszerepet játszó kis- és középvállalatok hitelezésében, továbbá mely pénzintézet tett sokat a digitális ügyfélszolgálati csatornák fejlesztéséért.

A zsűri indoklása szerint a díjat a GRÁNIT Bank többek között azzal érdemelte ki, hogy a hitelállományának zömét elsősorban a kis- és közepes cégeknek nyújtott kölcsönök teszik ki.

A bank teljesítményével kapcsolatban kiemelték, hogy a hitelintézet a szektor átlagához képest nagy növekedési potenciállal rendelkezik, ugyanakkor az erős ütemű növekedés mellett a nem teljesítő hitelek arányát rendkívül alacsony szinten tudja tartani.

Hegedűs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatójaForrás: GRÁNIT Bank

A szakmai zsűri elismerését váltották ki azok az innovatív fejlesztések, amelyek a bank ügyfeleinek mind jobb és kényelmesebb kiszolgálását

Az első kilenc hónapban a Bank mérlegfőösszege meghaladta a 286 milliárd forintot, és 773 millió forint adózás előtti eredményt ért el. A bank problémamentes eszközállománya 99,8 százalék feletti, eszközarányos költségmutatója (működési költség/mérlegfőösszeg) pedig 0,9 százalékos, ami lényegesen kedvezőbb a bankrendszer 1,8 százalékos átlagánál.