Az MNB 6 millió forintra büntette a Mátra Takarékszövetkezetet

2017.10.26. 13:04

Az MTI információi szerint az Magyar Nemzeti Bank (MNB) 6 millió forintos bírságot szabott ki a Mátra Takarékszövetkezetre. A Jegybank közleménye szerint az intézmény több ponton is törvénysértést követett el.

Az MNB által kiadott közleményéből kiderül, hogy a Mátra Takarékszövetkezetet többek között a keretszerződés megkötését megelőző tájékoztatásra, a keretszerződés tartalmára, a felelősségi és kárviselési szabályokra, a fizetési művelet összegének visszatérítésére, a pénzforgalmi számlanyitásra, a kedvezményezett ügyfelek fizetési számláján történő haladéktalan jóváírásra, a hatósági átutalások kezelésére, valamint az ügyfelek tájékoztatására vonatkozó rendelkezéseket is megsértette.

Magyar Nemzeti Bank (MNB), Magyarország központi bankjaFotó: Adrián Zoltán - Origo

Az MNB szerint a jogszabálysértés több esetben huzamosan, a hitelintézet szerződési feltételeit rögzítő dokumentumokba, informatikai rendszerébe, illetve belső eljárásrendjébe építetten állt fenn.

A jegybank a büntetés terhe mellett kötelezte a Mátra Takarékszövetkezetet, hogy 2018. február 28-ig orvosolja a jogszabálysértéseket.