Napjaink egyik legnépszerűbb édessége a Nutella. A világon milliók rajonganak a mogyorókrémért, épp ezért merész húzás volt megváltoztatni a receptjét. A Ferrero szerint finomhangolás, a fanatikusok szerint szentségtörés történt.

Óriási a felháborodás az interneten, mert kiderült, hogy a Ferrero édességipari vállalat megváltoztatja ikonikus terméke, a Nutella receptjét.

A változtatást sokáig titkolták a cégnél, de most egy szemfüles német csoport kiszúrta, hogy a világ egyik legnépszerűbb édességében több lett a tejpor, több lett a cukor és kevesebb a mogyoró.

A változtatás tényét elismerte a Ferrero. Az olasz vállalat szerint csak finomhangolás történt a recepten, annak íze és tápértéke változatlan maradt.

A Ferrero híres terméke, a NutellaForrás: Justin Sullivan / Getty Images

A Guardian szerint a tejpor aránya 7,5 százalékról 8,7 százalékra, míg a cukor aránya 55,9 százalékról 56,3 százalékra nőtt.

A cég magyarázata nem nyugtatta meg a Nutella-hívőket, akik szerint

vétek a szent receptet akár a legkisebb mértékben is megváltoztatni. 

Nem csoda tehát, ha várhatóan ismét egyre több bíráló poszt fog érkezni a #boycottNutella címszóra a Twitteren.

A „Bojkottáld a Nutellát!” felhívás korábban több alkalommal is felbukkant a neten. Volt, hogy az összetevők arányait bemutató fotó borította ki az internet népét, míg mások az erdőirtások ellen tiltakoznak, amelyhez a bővülő pálmaolaj-ültetvények miatt járul hozzá a cég közvetve.

Az indulatokat kiváltó képForrás: Verbraucherzentrale Hamburg

Korábban beszámoltunk róla, hogy a világ mogyorótermésének jelentős hányadáért Törökország felel, így egy nem elégséges török időjárás miatt a Nutella termelése is veszélybe kerülhet.

Bármennyire is hihetetlen adat, napjainkban minden negyedik mogyoró Nutellaként vagy Ferrero Rocher töltelékként végzi, így akár ez is állhat a mogyoró részarányának csökkentése mögött.