A hazai boltok is készülnek már az év egyik legforgalmasabb kereskedelmi napjára. A Black Friday Amerikából indult, de azóta már a világ legtöbb részén elterjedt. A hagyományoknak megfelelően óriási kedvezmények várnak ezen a napon a vásárlókra. A kezdetekben főleg az elektronikai cikkeket árazták le, ma már gyakorlatilag mindent, amit el lehet képzelni. 

Az eMag bejelentette, hogy idén november 24-re időzíti legnagyobb kereskedelmi akcióját, a Black Fridayt. A webáruház idén kajdnem másfélszer több terméket kínál akciósan a vásárlóknak, mint tavaly.

A weboldalra látogatók a Fekete Pénteken több mint 600 000 termék közül válogathatnak, és lesz olyan is, amely 70 százalékkal olcsóbban lesz elérhető.

A Similarweb legfrissebb látogatottsági adatai alapján, ami az elmúlt hat hónapot vizsgálta, az eMAG lett a vezető a webáruházak piacán, mivel több látogatást regisztráltak az oldalon, mint a második és a harmadik helyezettnél összesen. A Black Fridayra készülve az eMAG minden eddiginél nagyobbra duzzasztotta raktárkészleteit és logisztikai kapacitását a magyar piacon.

illusztrációForrás: AFP/Sakis Mitrolidis

Az eMag a raktár méretét is bővítette és számos újítással várja a karácsonyi vásárlószezont klasszikusan megnyitó Black Friday-t.

Tavaly az eMag látogatóinak száma átlépte a 3 milliót, de a vállalat idén is felkészült a hatalmas érdeklődésre. Tóth József, az eMAG.hu operációs vezetője elmondta, hogy a cég alkalmazottai három műszakban, a hét minden napján azon dolgoznak, hogy a vásárlók idén is elégedettek legyenek.

illusztrációForrás: AFP/2016 Getty Images/George Frey

Az Extreme Digital is nagy erőkkel készül az év egyik legforgalmasabb kereskedelmi napjára. Az aruház november 17-én tartja a Fekete Pénteket. A vásárlók itt is rengeteg akcióra és sokrétű kínálatra számíthatnak. Az Extreme Digital 2 héten belül szállítja ki a megrendelt termékeket, de aki a személyes átvételt választja, az akár 1-5 nap alatt is hozzájuthat a vásárolt termékhez.