Öreg irodát is megéri felújítani Bel-Budán

irodalakás
Vágólapra másolva!
Nincs egyszerű dolga annak a cégnek, amely Bel-Budán szeretne irodát bérelni, itt ugyanis jelenleg csupán egy irodaház épül és a negyed irodáinak kevesebb, mint öt százaléka áll csak üresen. Mindezek miatt felértékelődik a már meglévő épületek felújítása és modernizálása. – összegzi a CA Immo ingatlanbefektető.
Vágólapra másolva!

Budapesten egyre kisebb az üresen álló irodák aránya, ez az év harmadik negyedévének végén már kevesebb, mint nyolc százalék volt, vagyis 254,5 ezer négyzetméter. Ezen belül Bel-Budán csak 18 ezer négyzetméter iroda áll rendelkezésre, ha valaki itt szeretne helyiséget bérelni, ez három százalékponttal alacsonyabb a budapesti átlagnál.

Az irodapiac a teljes budapesti ingatlanpiac 12 százalékát teszi ki. Ezen belül Bel-Budát viszonylag gyorsan beépítették, már a 90-es 2000-es években eltűntek az erre alkalmas üres telkek. Az öt évvel ezelőtti mélypont után, amikor minden negyedik négyzetméter kiadatlan volt, ma gyakorlatilag ki lehet tenni a megtelt táblát.

A bel-budainál csak a dél-budai irodapiac telítettebb, ott az üres irodák aránya kevesebb, mint 3,5 százalék.

Az üresen álló telkek hiányában jelenleg csak egyetlen irodaház fejlesztése folyik, amely az alpiac méretét alig egy százalékkal fogja növelni 2018 második felében. Épp ezért jöhet szóba a meglévő irodaházak felújítása, fejlesztése - összegezte Szalma Péter, a CA IMMO bérbeadási vezetője.

Illusztráció Forrás: internet

Az itt található irodaházak átlagéletkora 15,5 év amely arra predesztinálja a teljes alpiacot, hogy megújuljon, ha az új, minden igényt kielégítő irodaházakkal fel kívánják venni a versenyt.

De mivel ez az egyik legfelkapottabb környék, ezért ezekre a korosabb épületekre is könnyen találnak bérlőket az irodatulajdonosok.

Az ideális lokáció része, hogy valamilyen tömegközlekedési csomópont közelében legyen az iroda. Ha ebédet az alkalmazott 5-10 hangulatos bel-budai bisztró ebédmenűjéből választhat, vagy a stresszt egy kellemes sétával vezetheti le, ráadásul a bevásárlást is el tudja intézni hazafelé menet a néhány sarokra található a bevásárlóközpontban, már nem is kell jobbat keresni.