A fiatalok rögtön magas pozícióban dolgoznának

Az Y generáció forradalmasítja a pénzügyi szektort
Vágólapra másolva!
Könnyedén váltanak állást, magas fizetést várnak el kezdőként, modern környezetben és rugalmasan szeretnek dolgozni, ha lehet, rögtön magas pozícióból indulva, és bátran mennek külföldre is. Ezek talán a leggyakrabban hallott állítások az Y és Z generáció munkavégzésével és igényeivel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A fiatalok 66 százaléka számít idén fizetésemelésre, derült ki a K&H ifjúsági jóléti indexéből. Elsősorban a 19-25 évesek számítanak emelkedésre, 2017 harmadik negyedévében 78 százalékuk nyilatkozott így, míg a 25-29 évesek mindössze 56 százaléka számít fizetésemelésre.

A korábbi generációkhoz képest abban is érzékelhető a különbség, hogy a mai gyerekek tudatosabban választják meg, hogy mi érdekli őket, mit szeretnének tanulni, hiszen a pályakezdő fiatalok 70 százaléka mondja azt, hogy szereti, amit tanul. A külföldi tanulás lehetőségét a diákok 27 százaléka vette tervbe.

Az Y generáció és a pénzügyi szektor Forrás: MTI/Soós Lajos

Míg a 19-25 éveseknek 42 százaléka nyitott erre, az idősebbeknél csak 14 százaléka nyilatkozott így - derül ki az indexből.

Van olyan tudás, amit azonban mindenkinek érdemes elsajátítania, főleg, ha a diák külföldi tanulásban gondolkodik, hiszen ebben az esetben egy idegen ország pénzügyeiben is el kell valamiképp igazodnia. Egy stabil alapot kell adnunk a gyerekeknek ahhoz, hogy egyszer majd, kilépve a munkaerőpiacra vagy egy külföldi ösztöndíj esetén se érezzék magukat kiszolgáltatottnak és elveszettnek – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőjét éppen azzal a céllal hívtuk életre, hogy már fiatal korban egy olyan fórumot biztosítsunk az általános iskolásoknak, amely abban segíti őket, hogy egyre magabiztosabban, tudatosabban mozoghassanak pénzügyi téren – mondta Horváth Magyary.