Több bankkal is hitelmegállapodást kötött a WestEnd tulajdonosa

2017.11.14. 12:56

335 millió eurós szindikált hitelmegállapodást írt alá a Gránit Pólus az ERSTE Group, az UniCredit Group és a K&H Bank konzorciumával.

Meglévő hiteleinek refinanszírozása és a West End City Center hitelkeretének biztosítása érdekében a Gránit Pólus 335 millió eurós szindikált hitelmegállapodást kötött.

Az ügyletben résztvevő felek:

  • az Erste Group Bank AG,
  • az Erste Bank Hungary Zrt.,
  • az UniCredit Bank Hungary Zrt.,
  • az UniCredit SpA, valamint
  • a K&H Bank Zrt.

A WestEnd City Center Magyarország egyik legjobban teljesítő és legnépszerűbb bevásárlóközpontja: évente több, mint 20 millió látogató keresi fel. A vegyes funkciójú ingatlan összesen 47 ezer négyzetméter kiskereskedelmi egységnek, 16 ezer négyzetméter A-kategóriás irodaterületnek, valamint az ötcsillagos Hilton Budapest City Hotelnek ad otthont.

A magyarországi ingatlanpiacon mérföldkőnek számít a tranzakció, büszkék vagyunk arra, hogy 2017. év egyik legnagyobb ingatlanügyletének megvalósításában segíthettük ügyfelünket. Ez a kereskedelmi ingatlanügylet ugyanakkor rávilágít a magyar gazdasági növekedés gyorsulására, és a fogyasztás élénkülésére is – jelentette ki Karin Schmidt-Mitscher, az Erste Group Bank AG csoportszintű kereskedelmi ingatlan- és lízingüzletágának vezetője.

Tinilányok verekedtek a Westendben Westend City Center newsForrás: MTI/Jászai Csaba

Nagy örömmel szolgáljuk ki kelet-közép-európai ügyfeleinket kiváltképp azokban az országokban, ahol helyi leányvállalattal rendelkezünk. Örülünk, hogy közreműködhetünk a Gránit Pólus terveinek megvalósításában és társfinanszírozóként vehetünk részt ebben a nagyszabású projektben - mondta Lukasz Motyl, az UniCredit Group Kelet-közép-európai Ingatlanfinanszírozási Üzletágának vezetője.

A K&H Bank büszke arra, hogy a Gránit Pólus finanszírozó partnereként kezdettől fogva részt vesz ebben a mérföldkőnek számító projektben. Profi vezetőségének és egyedülálló lokációjának köszönhetően a WestEnd a hazai kiskereskedelmi szektor referencia-plázájává nőtte ki magát, jelentette ki Hodina Péter, a K&H Bank Zrt. vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője.

Nagy örömünkre szolgál, hogy időben sikerült lezárni ezt a meglehetősen összetett refinanszírozási megállapodást. A tranzakció mutatja a pénzintézetek Gránit Pólus iránti bizalmát, valamint kiemeli, hogy a WestEnd valóban a régió egyik prémium ingatlanának számít – közölte Szabó Zsolt, a Gránit Pólus beruházási igazgatója.