Demján Sándor kivásárolta régi cégtársát

2017.11.15. 12:02

Folytatva a két évvel ezelőtt megkezdett tulajdonosi programot, a Gránit Pólusból kivásárolták Peter Munk, kanadai üzletembert. Az új tulajdonosi struktúrában Demján Sándor és közvetlen munkatársai többségi, valamint Csányi Sándor kisebbségi tulajdonosként fémjelzik a vállalatcsoportot.

Demján Sándor, a Gránit Pólus Csoport többségi tulajdonosa folytatta két éve megkezdett tulajdonosi programját. Ez a program érintette az eszközportfolióra vonatkozó, valamint a vagyoni és szervezeti struktúrákat. Az Immofinanz 2015-ös kivásárlása után, most Peter Munk, magyar származású kanadai üzletember kivásárlására került sor.

Demján SándorFotó: Szabó Gábor - Origo

Peter Munk – mint a TrizecHahn elnöke és egyik tulajdonosa – a 90-es évek végén csatlakozott a cégcsoporthoz. A mintegy 20 éves gyümölcsöző együttműködés során, 5 Közép-Kelet-Európa-i országban, több mint 20 sikeres projektet valósítottak meg a tulajdonostársak. A közös munka eredményeképpen a cég 2010-ben Európa harmadik legnagyobb kereskedelmi ingatlanfejlesztője lett.

A mostani tranzakcióval a cégstruktúra egyszerűbb lett, a döntéshozatali folyamatok felgyorsulnak, így minden akadály elhárult további nagyszabású fejlesztések elől.