Mobiltelefont, hűtőgépet, mosó-, és szárítógépet, legót és egyéb játékokat, valamint tévékészülékeket kerestek az Extreme Digital 2017-es Black Friday akcióján a vásárlók.

A reggel 7 és 14 óra közötti forgalom statisztikái alapján az idei Black Friday legnépszerűbb terméke a 32 százalékos kedvezménnyel kínált Nespresso-Krups XN 1005 Inissia kapszulás kávéfőző volt, amelyet 2400-an vásároltak meg - írta közleményében az Extreme Digital.

A második helyre a 120 darabos Finish mosogatógépkapszula-csomag futott be, a harmadik legnépszerűbb a LEGO® Classic XL 1600 kockás csomagja volt. Kora délutánig százas darabban fogytak szárítógépek, okostelefonok, konzolok, hűtőszekrények, ultra-HD televíziók és barkácsgépek is.

Tavalyhoz képest kora délutánig 20%-kal több rendelés érkezett az Extreme Digitalhoz, ami hatszázezer rendelést jelent. Idén a látogatók nagyobb része vásárol ténylegesen. A legtöbb érdeklődő reggel 7 óra 20 perckor volt a webáruházban, ekkor hatvanezren böngészték a kínálatot egyidejűleg.

További érdekesség, hogy a Black Friday a környező országok (Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia és Horvátország) magyarlakta településeiről is jelentős forgalmat generált. Ezen kívül jelentős számú megrendelés érkezett a Londonban élő magyaroktól, akik vélhetően szeretteik számára vásároltak meglepetéseket – derült ki a beérkező megrendeléseket valós időben mutató hőtérképről.

Az Extreme Digital központjából már délután mintegy ötezer csomag indult útnak a megrendelők otthonaiba, illetve a személyes átvételt preferálók számára a 17 üzletbe. Az ügyfélszolgálaton külön csoport gondoskodik a nagy sietségben hiányosan leadott kiszállítási címek, irányítószámok felkutatásán.