Rendszeres időközönként előfordul, hogy olyan "trükkös szakemberek" jelennek meg a TIGÁZ-DSO Kft. szolgáltatási területén, akik a társaság megbízottjainak kiadva magukat próbálják megtéveszteni és megkárosítani az ügyfeleket.

TIGÁZ-DSO Kft. közleményében felhívja a figyelmet, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására.

A társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a TIGÁZ-DSO Kft. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le.

IllusztrációForrás: MTI/Oláh Tibor

A cég arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A társaság megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek, és a fogyasztók felkeresésekor az első lépés, hogy ezzel a dokumentummal igazolják magukat.

Emellett a társaság nem végezkarbantartási munkát a fogyasztói gázkészülékeken.

Hatáskörükbe az alábbiak tartoznak:

 • közterületi vezetékek és a hozzátartozó műtárgyak,
 • létesítmények ellenőrzése, valamint karbantartása.

Sem golyóscsapok, sem vezetékek, sem szén-monoxid mérők árusításával nem bíz meg senkit a társaság. A fogyasztói rendszeren történő karbantartásról a fogyasztónak kell rendelkeznie, a TIGÁZ-DSO Kft. megbízásából külső vállalkozót nem küld és nem is népszerűsít a társaság.

A közleményben javasolják, hogy bármilyen szerelési, javítási munka megrendelése előtt a fogyasztók kérjenek előzetes, írásos ajánlatot több gázszerelő vállalkozótól is, hogy az árakat összehasonlítva eldönthessék mely vállalkozótól kívánják a munkavégzést megrendelni.

A gázszerelőnek rendelkeznie kell egy fényképes igazolvánnyal, amely a szerelő nevén, igazolványszámán és érvényességi idején túl szakmai képesítését és az általa végezhető tevékenységeket is tartalmazza.

A gázkészülékek javítását és ellenőrzését csak olyan szerelő végezheti el, akinek az igazolványában nemcsak a gázvezetékek, hanem kifejezetten a gázkészülékek szerelése is szerepel. A regisztrált gázszerelők, illetve a felülvizsgálatra jogosult gázszerelők listája megtalálható a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján, valamint az Országos gázszerelő kereső weboldalán is.

A TIGÁZ-DSO Kft. munkatársai és megbízottjai a következő ügyekben kereshetik fel ügyfeleinket személyesen, otthonukban:

 • Műszaki átvétel
 • Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
 • Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
 • Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
 • Mérőhely ellenőrzés
 • Mérőhely leolvasás
 • Névátírás, fogyasztóváltáskor ellenőrzés
 • Hibaelhárítás
 • Díjhátralék miatti kikapcsolás
 • Műszaki-biztonsági felülvizsgálat

A TIGÁZ-DSO Kft. kéri fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha a munkát végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasoljuk, hogy ne engedjék be az ingatlanjukra, lakásukba.