Női innovátorok vitték a prímet

Zöldspárga, a kihagyhatatlan - szeresd meg a tavasz egyik slágerzöldségét!, ez zsír
Urbánus farmok, eljött a ti időtök!
Vágólapra másolva!
Női vállalkozók taroltak a kelet-közép-európai régió legígéretesebb társadalmi startupjait megversenyeztető találkozón. A startery budapesti döntőjére huszonöt társadalmi vállalkozó kapott meghívást a régióból. A három nyertes Berlinben csiszolhatja tovább ötletét, építheti vállalkozását, és találkozhat lehetséges befektetőkkel.
Vágólapra másolva!

A 25 meghívott közül a kiválasztott tíz legjobb cég nemzetközi zsűri előtt prezentálta ötletét. Díjat az első három kapott, mindhármat egy-egy nő vezeti. Az albán Hopla felesleges ruhákat hasznosít újra a rászorulók, főként nők számára; a szerb UrbiGo az étkezési célú zöldség,-növénytermesztést kívánja meghonosítani, elterjeszteni a nagyvárosi lakásokban okos eszközök bevetésével; a cseh Transfer Station pedig jótékonysági boltot és közösségi teret üzemeltet úgy, hogy hajléktalanokat foglalkoztatnak részmunkaidőben.

A három nyertes az egyik vezető európai társadalmi ügynökség inkubátorközpontjában, a Social Impact Lab berlini irodájában dolgozhat tovább.

A két szervező, az SAP szoftvercég és a Social Impact célja a startery verseny megrendezésével, hogy a társadalmi vállalkozások fenntartható módon, üzleti alapon tudjanak működni. Ehhez elengedhetetlen, hogy haladjanak a korral és minél szélesebb körben elérhetővé váljon a termékük. Ezért volt örömteli a szervezők képviselőinek, hogy a legtöbb versenyző a digitális érát kihasználva applikációkkal és online hozzáféréssel, a modern közösségi igényekre is gondolva egészítette ki ötleteit.

A lakásban is nőhet zöldség az egyik nyertes szerint Forrás: Thinkstock

A 2017-es startery verseny zsűritagjai voltak: Norbert Kunz, a Social Impact ügyvezető igazgatója, Markus Hilken, az SAP hazai fejlesztőközpontjának vezetője, Robin Marshall, a Budapest Business Journal főszerkesztője, Horváth Anna, a NESsT Magyarország ügyvezetője és Szabó Eszter angyalbefektető, címzetes egyetemi docens.