23andMe – értéke 1 milliárd dollár

Az emberi sejtekben 23 kromoszóma található – ez ihlette a 23andMe két alapítóját, Anne Wojcickit (aki a cég vezérigazgatója) és Linda Avey-t.

A cég ügyfeleik genetikai mintáit gyűjti, cserébe az ügyfél genetikai történetét és fizikai jellemzőit adják át a DNS minták alapján. Ez az adatgyűjtés elősegíti a betegségek kutatását, valamint a gyógyszerterápiák fejlesztését.

Kendra Scott – értéke 1 milliárd dollár

Kendra Scott 2002-ben tervezte meg első saját ékszerkollekcióját, és ekkor indította be vállalkozását is, 500 dollárból a saját hálószobájában. 2010-ben nyílt meg az első saját üzlete Austinban, amit számos másik követett, és azóta már az Egyesült Államok egész területén jelen van.

Kendra ScottForrás: AFP/2017 Getty Images/Jamie Mccarthy

A cég által készített formatervezési mintákat a Nordstrom és a Bloomingdale üzletei is árusítják. A vállalat jelenleg kétezer alkalmazottat foglalkoztat, Scottot pedig nemrégiben a Forbes magazin a 36. helyre sorolta a leggazdagabb önálló sikereket elért amerikai nők között.

Mia – értéke 1 milliárd dollár

Liu Nan a Mia kínai e-kereskedelmi vállalat alapítója és vezérigazgatója – a weboldal és applikáció csecsemők és szüleik számára készült.

Liu elmondása szerint édesanyaként nehezen talált olyan terméket, amit megbízhatónak tartott. Internetes kutatásba kezdett a termékekkel kapcsolatban, és az eredményeket megosztotta a többi kínai szülővel.

2014-ben minőségi babaárú vásárlói felületet indított, amely azóta egyéb háztartási termékekkel is foglalkozik.

Kabbage – értéke 1 milliárd dollár

Kathryn Petralia, Marc Gorlin és Rob Frohwein közösen alapították meg a Kabbage-et 2009-ben.

A cég székhelye Atlantában található, és egy olyan online pénzügyi vállalat, amely automatizált hitelezési platformon keresztül finanszíroz kisvállalkozásokat.

A Kabbage eddig 600 millió dollárt biztosított felhasználóinak.

FanDuel – értéke 1 milliárd dollár

A fantázia sportokkal foglalkozó céget még 2009-ben alapította Lesley Eccles és férje, valamint még három befektető.

FanDuelForrás: AFP/2015 Getty Images/Scott Olson

A házaspár minden megtakarítását a FanDuelbe fektette, és további másfél évig dolgoztak fizetés nélkül. A cég jelenleg 300 embert alkalmaz, van irodája Edinburgh-ban, New Yorkban, Los Angelesben és Orlandóban is.