Számos munkakörnél elegedhetetlen a felsőfokú végzettség, még akkor is, ha a feladatot technikailag egy nagyon képzett, de csak érettségivel rendelkező személy is tökéletesen el tudja látni. Nem csak ezért éri meg azonban diplomát szerezni. Még ugyanannál a munkakörnél is kaphat többet az, akinek papírja van.

Semmi szabálytalan vagy törvénytelen nincs az adózóna.hu szakértője szerint, ha egy munkaadó adott munkakör betöltését olyan végzettséghez köti, ami nem szerepel a jogszabályi előírásokban, illetve az adott feor számhoz tartozó munkakörben nem szerepel hasonló előírás.

Fontos azonban, hogy ha erre sor kerül, a munkáltató köteles betartani az általa alkotott szabályzatot vagy alkalmazott gyakorlatot, azaz csak kvalifikált munkavállalót foglalkoztathat az adott munkakörben, nem térhet el önkényesen a szabálytól.

Papír csak jól jöhetForrás: Getty Images/iStockphoto/All rights reserved. www.delightimages.com/Michael Zhang

Természetesen az sem tilos, hogy ugyanazon munkakörben egyszerre alkalmazzon egy cég diplomás és diplomával nem rendelkező munkavállalót - ha ezt az adott munkakörre vonatkozó előírások nem tiltják kifejezetten.

Ebből következően az sincs előírva, hogy a munkabéreknek egyenlőnek kell lenniük a versenyszférában.

A Munka Törvénykönyve szerint ugyanis a munka egyenlő értékének megállapításánál különösen az elvégzett munka természetét, minőségét, mennyiségét, a munkakörülményeket, a szükséges szakképzettséget, fizikai vagy szellemi erőfeszítést, tapasztalatot, felelősséget, a munkaerőpiaci viszonyokat kell figyelembe venni. Ha pedig a munkaadó a szükséges szakképzettségben talál különbséget a munkavállalók között, akkor kaphat többet az, akinek van papírja.