A Magyar Bankszövetség együttműködést kötött Kínával

Orbán Viktor; LI Ko-csiang
Budapest, 2017. november 28. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Li Ko-csiang kínai kormányfő tárgyalásuk után az Országházban 2017. november 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Megállapodott a Magyar Bankszövetség és az Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetség (AFCA), amely Magyarországot hídként használja Európához - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a szervezet regionális pénzügyi konferenciájának magas szintű vezetői fórumán.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály bízik abban, hogy ez a kezdeményezés, akárcsak a Bank of China magyarországi klíring központja, jó eredményeket ér el a jövőben.

A miniszter szerint a kínai-magyar együttműködés a kölcsönös bizalomra épül, ami a pénzügyi és gazdasági kapcsolatok erősödését szolgálja.

Orbán Viktor miniszterelnök és Li Ko-csiang kínai kormányfő keddi tárgyalásuk után az Országházban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az AFCA-t a gazdasági és pénzügyi együttműködés felgyorsítása érdekében, a kínai miniszterelnök, Li Ko-csiang javaslatára tavaly hívták életre.