Nagybevásárlásra készülnek a Wizz Airnél

Wizz air, kézipoggyász, check-in
Budapest, 2017. október 5. Utasok a Wizz Air légitársaság check-in pultjánál a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2017. október 5-én. Október végétől változnak egyes diszkont légitársaságok kézipoggyászra vonatkozó szabályai, a Wizz Air ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, a Ryanair fejenként kettő helyett egy, kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Tíz éven belül megháromszorozza gépeinek számát a Wizz Air és ugyanilyen ütemben nő a dolgozók aránya is, évente pedig már százmillió utast fognak szállítani - mondta a Világgazdaságnak Váradi József, a diszkont-légitársaság vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A napilap hétfői számában olvasható interjúban az EY Az év üzletembere díjjal kitüntetett vezérigazgató arról is beszélt, hogy a következő kilenc évben a jelenlegi háromszorosára,

282-re nő a Wizz Air flottájának mérete.

"Azzal számolunk, hogy a jövő március végén záruló pénzügyi évünkben 30 millió utast szállítunk az egy évvel korábbi mintegy 24 millió után. Amikor pedig már háromszáz gépet üzemeltetünk, utasaink száma elérheti a százmilliót" - fogalmazott Váradi József.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hozzátette: ahogyan a gépek, úgy az

alkalmazottak száma is háromszorosára nő

majd a tervek szerint a következő kilenc évben és elérheti a tízezret. Az alkalmazottak körülbelül 90 százaléka légiutas-kísérő és pilóta.

A vezérigazgató az interjúban beszélt még az Airbusszal kötött szerződésről, a pilóták utánpótlására tett erőfeszítéseikről és az iparági konszolidációról is.