Az Év Széchenyi Vállalkozása díjat 2017-ben a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) 2012-es befektetése, a BITE bakery café franchise hálózatot üzemeltető Crown Foods Kft. nyerte el. A kisvállalkozás az 500 millió forint alatti éves árbevétellel rendelkező cégek kategóriában vitte el a fődíjat.

A Crown Foods Kft. által elnyert rangos elismerést a Gróf Széchenyi Család Alapítvány azzal a
szándékkal hozta létre 2015-ben, hogy a családi hagyományt követve elismerje és felkarolja azokat a magyar alapítású vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nem csak a saját, hanem a nemzet
boldogulását is szem előtt tartják, illetve amelyek valamely területen kimagasló teljesítményt
nyújtanak.

Pólus András és Riffer KárolyForrás: Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA)

Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök–vezérigazgatója elmondta, hogy a cég az elmúlt években rengeteget dolgozott azon, hogy újabb üzlethelyiséget nyisson, és az elmúlt évben, többek között a király utcai BITE bakery café elindításával meg is tudja valósítani ezeket a terveket.

Pólus András, a BITE bakery café ügyvezetője a díj odaítélése kapcsán kiemelte, az elismerést annak határozott jeleként tekintik, hogy a vállalkozás fejlesztése megfelelő irányba halad. Hangsúlyozta, hogy külön öröm számukra, hogy mint hazai kisvállalkozást, elismerésre méltónak találták őket.

Terveink szerint már 2018 első negyedévben megnyílhat két újabb budapesti franchise üzlet. Emellett több vidéki partnerrel is folynak a tárgyalások, így a BITE márka és vendégeink kedvenc termékei hamarosan a fővároson kívül is felbukkanhatnak" - mondta el Pólus András.

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár kiemelte, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium többek között növelte az SZTA tőkekeretét további 8 milliárd forinttal azért, hogy lehetőséget adjon további olyan ígéretes, növekedési potenciállal rendelkező hazai kis- és középvállalkozásoknak, amelyek egyéb forrásból nem lennének képesek finanszírozni bővülésüket.