Megvan az Év Széchenyi Vállalkozása fődíjának nyertese

Vágólapra másolva!
Az Év Széchenyi Vállalkozása díjat 2017-ben a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) 2012-es befektetése, a BITE bakery café franchise hálózatot üzemeltető Crown Foods Kft. nyerte el. A kisvállalkozás az 500 millió forint alatti éves árbevétellel rendelkező cégek kategóriában vitte el a fődíjat.
Vágólapra másolva!

A Crown Foods Kft. által elnyert rangos elismerést a Gróf Széchenyi Család Alapítvány azzal a
szándékkal hozta létre 2015-ben, hogy a családi hagyományt követve elismerje és felkarolja azokat a magyar alapítású vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nem csak a saját, hanem a nemzet
boldogulását is szem előtt tartják, illetve amelyek valamely területen kimagasló teljesítményt
nyújtanak.

Pólus András és Riffer Károly Forrás: Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA)

Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök–vezérigazgatója elmondta, hogy a cég az elmúlt években rengeteget dolgozott azon, hogy újabb üzlethelyiséget nyisson, és az elmúlt évben, többek között a király utcai BITE bakery café elindításával meg is tudja valósítani ezeket a terveket.

Pólus András, a BITE bakery café ügyvezetője a díj odaítélése kapcsán kiemelte, az elismerést annak határozott jeleként tekintik, hogy a vállalkozás fejlesztése megfelelő irányba halad. Hangsúlyozta, hogy külön öröm számukra, hogy mint hazai kisvállalkozást, elismerésre méltónak találták őket.

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár kiemelte, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium többek között növelte az SZTA tőkekeretét további 8 milliárd forinttal azért, hogy lehetőséget adjon további olyan ígéretes, növekedési potenciállal rendelkező hazai kis- és középvállalkozásoknak, amelyek egyéb forrásból nem lennének képesek finanszírozni bővülésüket.