A The World luxushajó fedélzetén található a világ egyik legmagasabb négyzetméterára, azonban a 165 szobával rendelkező úszó otthonokba így is szinte lehetetlen bekerülni. Akinek viszont sikerül, az olyan helyekre utazhat el, mint az Antarktisz, a csendes-óceáni korallszigetek vagy egy forrongó vulkán Afrika és Brazília félúton.

A világ legdrágábbik albérletei közül néhány egészen biztosan az óceánon úszik. A The World nevű luxushajón ugyanis évente átlagosan 900 ezer dollárért lehet lakosztályt bérelni. A magas ár ellenére a hajó nagyon vonzó az utasoknak.

Így döntött Trevor Rowe, a Rothschild Australia elnöke is, aki kevesebb mint 72 óra alatt eldöntötte, hogy vásárol magának egy két hálószobás, 130 négyzetméter nagyságú egységet a The World fedélzetén 2012-ben.

Egy életstílust vásároltam. Rengeteg helyen jártam már a világban, de valójában semmit sem láttam" – nyilatkozta Rowe a Bloombergnek.

Mint oly sokan a fedélzeten, Rowe, akinek apja kőművesként dolgozott, maga kovácsolta szerencséjét, mint befektetési bankár.

The WorldForrás: Shutterstock

A hajó New Yorkból indul decemberben, hogy a bérlők Miamiba megérkezve ünnepelhessék meg a szilvesztert.

A hajó nem tér vissza Észak-Amerikába egészen 2020-ig.

A hajó azonban nem áll nyitva mindenki előtt. Ahhoz, hogy valaki bérlővé válhasson, 10 millió dolláros vagyon kell, valamint kettő, már meglévő bérlő támogatásával is kell rendelkeznie. Emellett a bérlők egy nagyobb, személyes háttérátvilágításon is átesnek.

Akiknek sikerül bekerülniük, azok egy olyan exkluzív klub tagjaivá válnak, akik éjfélkor az Északi-sarkkörön golfoznak, vagy éppen a világ legrégibb homokdűnéit fedezik fel maguknak Namíbiában.

A hajó rezidenciái 27 és 325 négyzetméter közötti nagyságúak, az áruk pedig 1,8 és 15 millió dollár között mozog – az egyes kabinok árai nem publikusak.

Ez átszámolva 480 millió forint és 4 milliárd forint közötti összeg.

Élet a hajón

A 12 emeletes és majdnem 200 méter hosszú hajón két medence, egy teniszpálya, egy golf szimulátor, egy pilates stúdió és biliárdasztal is helyet kapott. A faberakású könyvtárban igazi bőrfotelekban lehet olvasni az irodalmi klasszikusokat, míg a hatalmas méretű színházteremben állandó előadásokat is lehet látogatni.

Ezenfelül egy művészeti galéria is megtalálható a fedélzeten, ahol egy igazi Picassót is megcsodálhatnak a bérlők. A feltöltődésről a 650 négyzetméteres gyógyfürdő-komplexum gondoskodik.

IllusztrációForrás: NurPhoto/Michal Fludra/NurPhoto/Michal Fludra

A hajón hatalmas „borospincével" is rendelkezik – 16 ezer üvegből áll a kollekció. A lakosztályok tulajdonosai a hajó hat bárjában és öt éttermében vacsorázhatnak és szórakozhatnak.

A The World az év 365 napján a vízen tartózkodik, és csak minden harmadik évben tér vissza a száraz-dokkba.

2017-ben több mint 20 ország, több mint 100 kikötőjébe vitte el utasait, és közel 82 ezer kilométert tett meg az évben.

Ellentétben a tengerjáró hajók többségével, amelyek ugyanolyan útvonalon közlekednek, a The World útvonala évente változik, és a tulajdonosok három évvel korábbi szavazása határozza meg.

Komoly logisztikai háttérrel rendelkezik a jármű, a fedélzeten egy egész szint kialakításra került a szállítóeszközök és berendezések tárolására és hasznosítására. Emellett egy összetett adatbázis követi nyomon a tulajdonosok igényeit, és a hajó készletét.