Hatmilliárdot fordítanak szállodák megújítására

Múzeumok Éjszakája
Éjszakai kivilágításban a Danubius Hotel Astoria.
Vágólapra másolva!
Három budapesti és két balatonfüredi szállodában zajlanak felújítások a Danubius Hotels Groupnál. A megújulási munkálatok teljes költsége több mint 6 milliárd forint, várható befejezése pedig jövő év tavasza – tudatta közleményben az Origoval a szállodalánc.
Vágólapra másolva!

Jelentős összeget fordít a szállodalánchoz tartozó létesítmények megújítására a Danubius Hotel Groups. Nem csak Budapesten, vidéken is zajlanak a munkálatok.

Elnöki lakosztály és megújuló étterem a Hilton Budapestben

Idén a Hilton Budapestben negyedik üteméhez érkeznek a munkálatok, amely során a déli szárnyban található 93 szoba is az eddig felújított szobákkal egyező, új belsőépítészeti stílusban készül el. A 160 négyzetméteres elnöki lakosztály panorámás fürdőszobája egy élményzuhannyal és az ablak alatt elhelyezett, különlegesó kilátást nyújtó fürdőkáddal gazdagodik.

Elnöki lakosztályra is jut a felújításra szánt keretből Forrás: Danubius Hotels Group

Megújul a szálloda Historic Lounge szintjén található Halászbástyára néző Anjou terem, amely főként esküvők és gálavacsorák kedvelt helyszíne,

valamint a kisebb Visegrád terem, és az egybenyitható Mátyás és Beatrix terem. A szintén panorámás, hatodik emeleti Erzsébet, Margit és Parlament termek is átalakításon esnek át, a műemléki toronyban a Tower terem megtartja ólomüveg ablakait, amelyekkel középkori kápolna hangulatát idézi.

Éjszakai kivilágításban a Danubius Hotel Astoria (illusztráció) Forrás: danubiushotels.hu

Új szobakategória és nyitott kávéház

A Teréz körúti Radisson Blu Béke Hotelben idén tavaszra már elkészült kétemeletnyi vendégszoba és lakosztály teljes körű felújítása, ezzel három új szobakategória jelent meg a kínálatban: ötvenöt executive szoba, öt junior- és két executive lakosztály.

Novemberben újabb munkálatok kezdődtek negyven szobaegység teljeskörű felújításával.

A hat jelenlegi földszinti rendezvényterem 450 négyzetméterén a hall új képéhez illő stílusú, mobilfalakkal szekciókra bontható nagy konferenciaközpont létesül.

Közvetlen nagykörúti bejáratot is kap a Zsolnay Kávéház Forrás: Danubius Hotels Group

A Zsolnay Kávéházba hamarosan a nagykörútról közvetlenül is betérhetnek a vendégek.

Minden tervezés és kivitelezés szem előtt tartja a 105 éves épület művészettörténeti örökségeit.

Magasabb besorolású szobák Balatonfüreden

A következő főszezonra a balatonfüredi Hotel Annabellában minden szobát légkondicionáló berendezéssel látnak el, az all inclusive Hotel Marina toronyépületében pedig további három emeleten superior besorolást kapnak a standard szobák.

A legkisebbek és szüleik örömére, a szálloda kertjében egy kétrészes gyermekmedence is épül különböző élményelemekkel.