A Youtube újabb fontos lépést tett a zenei piacon

grammy 2016
Singer Taylor Swift (R) and Selena Gomez arrive on the red carpet for the 58th Annual Grammy music Awards in Los Angeles February 15, 2016. AFP PHOTO/ VALERIE MACON / AFP / VALERIE MACON
Vágólapra másolva!
A Youtube videomegosztó oldal megkötötte a második, hosszú távú szerződését is az egyik legnagyobb zenei kiadóval. Ez fontos számukra, hiszen így tovább bővíthetik az előfizetői bázisukat, valamint megoldódhatnak a régóta tartó viták a jogdíjak kifizetésével kapcsolatban. A megállapodás várhatóan jobb feltételeket biztosít majd a zeneszerzőknek és előadóknak is.
Vágólapra másolva!

A Youtube komolyat lépett a zenei piacon, miután megkötötte a második hosszú távú megállapodását is, ezúttal az egyik legnagyobb kiadóval, a Universal Music-kal. A vállalat olyan neves előadókat képvisel, mint Jay Z és Taylor Swift.

Selena Gomez és Taylor Swift Forrás: AFP/Valerie Macon

Az első hasonló szerződéskötés még májusban történt, akkor a Warner Music-kal sikerült megállapodnia a videómegosztó portálnak.

A Bloomberg szerint a Youtube lépései azzal indokolhatóak, hogy hamarosan saját, fizetős zenei szolgáltatást indítanak, amely valószínűleg 2018 márciusában lesz elérhető az ügyfelek számára. A Youtube szóvivője nem reagálni a híresztelésekre, viszont nagyon valószínű, hogy azok igaznak bizonyulnak majd.

illusztráció Forrás: Origo

Az Alphabet, a Google és a Youtube anyavállalata az utóbbi időben komoly pénzt csoportosít át a videómegosztó oldalra annak érdekében, hogy mielőbb rendeződjenek a régóta fennáló problémák a jogdíjakkal kapcsolatban, tudjon bővülni a portál és új előfizetőket is tudjanak szerezni.

Néhány országban már elindult a Youtube Red fizetős szolgáltatás,

ahol megtekinthetőek a Youtube saját gyártású sorozatai és tartalmai, a felhasználók pedig reklámmentesen élvezhetik a felületet. Fontos funkció még, hogy ezentúl az alkalmazás bezárása után sem áll meg a videó lejátszása.

A Bloomberg értesülése szerint a Youtube megállapodott a Sonyval is, azonban ezt nem kívánta kommentálni egyik fél sem.