Ezek az ország legdrágábban és legolcsóbban kínált ingatlanai

2017.12.30. 13:08

Megjelent az ingatlan.com legfrissebb év végi összeállítása a 2017-ben meghirdetett legolcsóbb és legdrágább lakóingatlanokról. Ebből többek között az is kiderül, hogy 56 ezerszeres különbség volt az idén a legdrágábban és legolcsóbban meghirdetett ingatlanok között. A legdrágábbakért pedig több mint 800 évet kell dolgozni a jelenlegi nettó átlagfizetések mellett, míg a legolcsóbbakért egy 15-20 éves kocsi áránál is kevesebbet kérnek.

Az idén is élénk ingatlanpiacon a legkeresettebb 30 millió forintnál olcsóbb lakásokon és házakon kívül voltak több milliárd forintért kínált ingatlanok, kastélyok és villák - derül ki az ingatlan.com rendhagyó összeállításából, amely az év legdrágábban és legolcsóbban meghirdetett lakóingatlanait mutatja be.

A két véglet között 56 ezerszeres a különbség.

A legdrágább ingatlant idén több mint 5 milliárd forintért hirdették meg, a legolcsóbb pedig 100 ezer forintért. A legdrágább ingatlanokért - a jelenlegi nettó átlagfizetéssel számolva - több mint 800 évet kellene dolgozni, míg a legolcsóbbak egy 15-20 éves kocsi áránál is kevesebbe kerülnek.

Forrás: MTI/Jászai Csaba

A legmagasabb árat egy Andrássy úton lévő kastélyért kérte a tulajdonos:
5,6 milliárd forintért kínálta eladásra a 18 szobás, több mint kétezer négyzetméteres alapterületű ingatlant.

A második helyen a Baranya megyében található bükkösdi Petrovszky-kastély szerepel,
a 15 szobás, közel 2500 négyzetméteres alapterülettel és 150 ezer négyzetméteres kerttel rendelkező barokk stílusú ingatlant 2,5 milliárd forintért kínálják.

A harmadik a budapesti Svábhegyen található, ez egy
500 négyzetméteres 10 szobás villa, amely 2,29 milliárd forintba kerül.

Utána egy újabb Andrássy úti palota következik, a 14 szobás több mint 1000 négyzetméteres ingatlanért 2 milliárd forintot kért a tulajdonos.

Az ötödik szintén egy Andrássy úton található villaépület, amely 35 szobás és 1,9 milliárd forintért szerepelt a kínálatban.

A legolcsóbb ingatlanok az idén 100-390 ezer forint közötti áron kerültek a piacra, ezek jellemzően kis alapterületű, felújítandó állapotú házak.

Ezek közül egy tápióbicskei ingatlan volt a legolcsóbb,
a 2 ezer négyzetméteres telken lévő 30 négyzetméteres ház mindössze 100 ezer forintért került a piacra.

Egerfarmoson 300 ezer forintért hirdettek meg eladásra egy családi házat.

Fejér megyei Rácalmáson  lévő 70 négyzeméteres vályogházát ugyancsak ugyancsak 300 ezer forintért kínálta a tulajdonosa.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Cibakházán egy 80 négyzetméteres 2,5 szobás felújítandó házat hirdettek 350 ezer forintért.

A Bács-Kiskun megyében lévő Rém községben  390 ezer forintot kértek egy felújítandó 50 négyzetméteres családi házért, amelyhez több mint 2 ezer négyzetméteres telek is tartozik.