Az év eddigi legdrágább fuvarját hozta össze a majdnem potyautas

Egyiptomi taxi Kairó
An Egyptian taxi driver stands amid some 150 taxi cabs aligned in one of Cairo's main squares 15 March 2006. The fleet of 2005 model vehicles, to be extended to 1,500 units running on natural gas, is an initiative of the Cairo governorate to improve transport conditions in the city. The cars will be equipped with air conditioning, digital meters and credit card readers to be on call at 36 locations of the city with trained drivers, who will not be allowed to smoke during working hours, required to have some foreign language knowledge. AFP PHOTO/KHALED DESOUKI / AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
Vágólapra másolva!
Koppenhágában ült taxiba szilveszterkor az a férfi, aki Malmőn keresztül otthonába, a norvég fővároshoz, Oslóhoz közeli Abildsø városába vitette magát. A nagyjából 6 és fél órás úttal jókora számlát csinált, talán ezért is távozott angoloson a magát Svédországon áttaxiztató utas.
Vágólapra másolva!

A helyi rendőrség január 1-jén, hajnali 1 óra körül kapott hívást egy dühös dán taxistól. A sofőr pechére, egy negyvenes éveiben járó férfi, az ő szolgáltatását használta arra, hogy felállítsa 2018 – eddig legalábbis – legmagasabb összegű taxizási rekordját.

Hamar nyugovóra tért

A hírek szerint, a potyautast valószínűleg nagyon megviselte a szilveszter éjjeli taxizás. A Dániából induló, Svédországon át Norvégiába vezető út végén hazaérve, egyszerűen ágyába dőlt. Onnan csak a rendőrök érkezésére kelt fel, akiket a feldúlt dán taxis riasztott. A sofőr ugyanis konstatálta, utasának esze ágában sincs visszamenni az autóhoz otthonából, és kifizetni a fuvarszámlát. Így

a taxis a rendőrség segítségét kérte, hogy érvényesítse jogos követelését a mintegy 600 kilométeres út kapcsán.

Ez pedig 2018 eddigi legdrágább fuvarjának bizonyult. 13 700 dán koronára, azaz 1850 euróra rúgott a végszámla, amikor a sofőr leállította az órát.

A szilveszteri autókázás így nagyjából 574 ezer forintjába került a férfinak, aki az óévben kezdte és az újévben fejezte azt be.

Az utas – aki a rendőrség tájékoztatása szerint, büntetlen előéletű – a hatósági intézkedésnek köszönhetően, kifizette a busás viteldíjat. Arról azonban nincs információ adott-e borravalót az őt hazafuvarozónak.

Nem megszokott a hosszú út

A hosszabb útvonalra szóló taxis szolgáltatások nem megszokottak országunkban – mondta Roar Refesth, a norvég taxisok szakmai szövetségének igazgatója.

Fizetés helyett aludni tért a magát norvégiai otthonába fuvaroztató férfi (illusztráció) Forrás: AFP/Khaled Desouki

A szakember azt tanácsolta, ha a sofőröktől valaki hosszabb út teljesítését kéri, akkor fontolják meg, hogy

előleget kérnek tőle, vagy megterhelik egy megállapodás szerinti összeggel bankkártyáját.

Az új év nem indult szerencsésen a dán sofőr számára. Az oslói rendőrség szerint miután a taxis visszaindult utasának címéről, az autó akkumulátora lemerült, és egy másik jármű telepéről kellett beindítani azt.