Az autók önjáró rendszerein dolgozó AImotive bejelentette, hogy sikeresen lezárt egy 38 millió dolláros befektetési kört, és a 9,8 milliárd forint körüli összegből folytatják a főleg kamerákra épülő, mesterséges intelligenciával támogatott megoldás fejlesztését.

Már Franciaországban és Kaliforniában is futnak az AImotive tesztautói, és az autóipari partnerek közt olyan nagy nevek vannak, mint a PSA Peugeot Citroën, a kínai SAIC és a Volvo - írja az Index. Az idei teszteket Japán, Kína és további amerikai államok közútjain tervezik.

Az összeg 70 százaléka neves pénzügyi befektetőktől származik, akik színtisztán pénzügyi megfontolások miatt tartják vonzónak a céget" - mondta Kishonti László, a cég alapítója és vezérigazgatója. Az AImotive-nál most 170-en dolgoznak, ebből több mint százötvenen a Szépvölgyi úton lévő irodában, ott zajlik minden kutatás és fejlesztés. A külföldi irodákban (USA, Japán, Finnország) teszteléssel és az értékesítéssel foglalkoznak.

IllusztrációForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az AImotive technológiája nagyban épít a látásra, mégpedig azért, mert a teljes globális közlekedési infrastruktúra is a vizuális információkra (táblák, útjelek) és az emberi sofőrök látására épül. A látható információkat a nem vizuális szenzorok jelzései egészítik ki.