Az egyik legnagyobb brit légitársaság, a Virgin Atlantic kampánya során azoknak, akik ma foglalnak repülőjegyet, lehetőségük van részt venni a társaság 267 font (130 ezer forint) értékű utazásán, amivel eltökélt céljuk, hogy legyőzzék a repülés iránti félelmet az utasok között.

A légitársaság saját felmérése szerint a szigetország 3,8 millió lakója nem utazik a tengeren túlra fóbiája miatt.Lehetőséget adunk azoknak, akik félnek a repüléstől, és ezt a félelmet le akarják győzni" – áll a légitársaság honlapján.

A lehetőség a Virgin Atlantic 18 célállomásánál érvényes, a foglalt jegynek pedig március 4 és december 31 közötti időszakra kell szólnia. Az ingyenes járat azonban csak 50 férőhellyel rendelkezik.

Virgin Atlantic légitársaságForrás: AFP/Getty Images/Darren McCollester

A „Félelem nélküli repülés" program 1997 novemberében vette kezdetét, és azóta évente húsz alkalommal, majdnem 3 ezer ember szabadul meg a fóbiájától, annak köszönhetően, hogy a repülés során értékes információkat kapnak a működésről, valamint segítséget a stressz leküzdéséhez.

Amennyiben megkérdőjelezhetetlen bizonyíték van, hogy a repülés után még mindig fél az utas, akkor visszakapja a teljes jegyárat.