Tőzsdére mehet James Bond kedvenc márkája

aston martin db11
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin kifejezetten sikeres évet zárt 2017-ben, hiszen tíz éve nem adtak el ennyi kocsit, mint tavaly. Idén beszállnak a Forma-1-be is, új üzemet nyitnak Walesben, így nem csoda, hogy a vállalat már a tőzsdére lépést tervezi.
Vágólapra másolva!

Az Aston Martin az egyik legikonikusabb autómárka, a brit autógyártás egyik ékköve. Most a vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy nyilvános részvénykibocsátásra (IPO) készülnek,

melynek értéke 6,8 milliárd dollár (5 milliárd font).

Az Aston Martin már túl van a megbeszélésen a szakértőkkel, akikkel az IPO értékbecslését végezték. Ha egy vállalat a tőzsdére készül, akkor az egy olyan lépés, amely megmozgatja a befektetők fantáziáját, az így befolyt pénzt a cég a sportautó részleg bővítésébe fektetné.

Aston Martin DB11 Forrás: Origo

Az Aston Martin 2019-ben kezdi meg terepjárója, a DBX SUV gyártását az új walesi üzemében. További jó hír, hogy az összes Vantage modell elkelt már,

annak ellenére, hogy a gyártás 2018-ban fejeződik csak be és a kocsi ára 150 ezer dollár volt.

A vállalat – várhatóan 2019-es – tőzsdére lépése nem csak az Aston Martinnak lenne jó teszt, hanem a londoni tőzsdének is, hiszen a márka piacra lépése jó indikátora lehetne a brexit utáni befektetői hangulatnak – írja a Bloomberg.

James Bond egy Aston Martinban Forrás: imcdb.org

Az Aston Martin jó évet zárt tavaly, 5000 autót tudtak eladni, amire 2008 óta nem volt példa.

A vállalat azt tervezi, hogy gyártósorainak kapacitást 2020-ra 8250 járműre bővíti.

Szakértők szerint az adózás előtti eredmény 180 millió fonttal nagyobb lesz a vártnál 2017-ben, míg a vállalat bevétele több mint 840 millió font.

Fontos azonban megemlíteni, hogy sem hivatalos értékelés, sem hivatalos bejelentés nem történt még az Aston Martin részéről, és az értesüléseket sem kommentálták.