Itt az új szolgáltatás, ami a gazdag elit köré épül

2018.01.12. 15:18

Az utazó elit számára, akiknek idejük kevés, de a pénzük rengeteg, most egy teljesen új lehetőség jelent meg az úgynevezett fixereknek köszönhetően. Ők azok, akik komoly kapcsolati rendszerrel, gyors gondolkodással rendelkeznek, és a lehetetlent is képesek megcsinálni.

A leggazdagabbaknak egész kontinenseken átívelő "életmód-menedzsment" csapatai vannak. Ők azok, akik megszervezik az utazásokat, felhasználják kapcsolati tőkéjüket, hogy bevigyenek valakit a társasági életbe, és persze elintézik a meghívást a legfelkapottabb eseményekre.

Jaclyn Sienna India a luxus utazási cég, a Sienna Charles alapítója nem mondhat nemet ügyfeleinek, ha meg akarja őket tartani, és ezért a lehetetlenre is képes. Hónapok óta telt házas szállodákban szerez szobát, vagy éppen privát vásárlási élményt nyújt ügyfeleinek francia divattervezők segítségével.

Ha arra van szükség, hogy repülőre szálljak, vagy taxiba ugorjak, hogy valakivel személyesen beszéljek, megteszem. Egy olyan világ része vagyok, ahol bármi lehetséges, ha van hozzá elegendő pénz" – nyilatkozta India a BBC-nek.

IllusztrációForrás: Getty Images/Sean Gallup

Egyszer még az akkori amerikai elnöknek, George W. Bush-nak is maga vásárolt be, csakhogy biztosítva legyen minden, kiemelt ügyfele számára.

India vállalkozása csak az egyik a sok közül, amely utazási szolgáltatásokkal foglalkozik. Akik magas jövedelemmel rendelkeznek, szeretnek egyre inkább élményeket gyűjtenek tárgyak helyett.

Egy 2017-es tanulmány kimutatta, hogy a luxus-utazás már nagyobb növekedést produkált, mint az utazási ipar többi szegmense.

A luxus kézitáska, a Mulberry vezetője, Bradley Taylor rengeteget utazik. Ezért öt éve kipróbálta a concierge szolgáltatást, amibe beletartozik Taylor utazásainak szervezése, állatbarát szálláshely felkutatása, valamint nehezen elérhető, kedvenc vodkájának a beszerzése is.

Mindig kis meglepetésekkel szolgálnak, miközben már előre kitalálják az igényeimet – állítja Taylor.

IllusztrációForrás: Science Photo Library/CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Caia Image/Science Photo Library

Jenny Graham az igazgatója a Quintessentially Travel nevű cégnek, amely Taylornak az előbb említett szolgáltatásokat nyújtja.

Az ügyfeleinek nem kell feltétlenül tagsággal rendelkezniük, de a különböző szintek különböző szolgáltatásokat takarnak. A cég rendelkezik irodával Los Angelesben, New Yorkban, Londonban, Dubaiban és Hongkongban.

A cég szolgáltatási díjai 5 ezer fontnál (1,7 millió forint) kezdődnek éves szinten, és ez akár 15 ezer font (5,2 millió forint) is lehet, amennyiben az Elite tagságunkat kívánja igénybe venni az ügyfél.

Graham szerint azonban a legnagyobb kihívást az olyan sürgős esetek jelentik, mint amikor például egyik ügyfele Hongkongban ragadt járattörlés miatt, viszont egy cégeladás kapcsán nem hiányozhatott a londoni megbeszélésről sem. Graham fél órán belül talált egy magángépet ügyfelének, aki így időben odaért a találkozóra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK