David Cameron, volt brit miniszterelnök 12 ezer fontért hirdetett meg helyeket maga mellett egy kínai vacsoraasztalnál. A közös étkezés közben fontos kínai-brit befektetési alapokról esett szó, így elképzelhető, hogy voltak, akiknek nagyon is megérte a vacsora.

A BBC érdekes dologról számolt be az oldalán. David Cameron, volt brit miniszterelnök egy sanhgaji üzleti fórumra utazott.

De ha már részt vett a kkv-k női vezetőinek globális szövetségének fórumán, felajánlott egy vacsorát 12 ezer font értékben a helyi üzletembereknek is.

Ez átszámolva 4,18 millió forintot jelent.

A „hirdetés” a Twitteren jelent meg, amelyen az ár is fel van tüntetve (renminbiben).

A vacsorával Cameron azokat a helyi üzletembereket célozta meg, akik érdekeltek lehetnek abban a befektetési alapban, amelyet vezet.

Cameron kínai útján találkozik Hszi Csin-ping kínai elnökkel is, akivel olyan új alapok létrehozásáról fog tárgyalni, amelyek célja a kereskedelmi kapcsolatok erősítése a két ország között.

Miniszterelnökként David Cameron még 2015-ben fogadta a kínai államfőt, akkor egy új aranykor kezdetét vizionálták a vezetők.

Aztán 2016-ban Cameron lemondott, aminek az volt az oka, hogy a britek a népszavazáson az Európai Unióból való kilépés mellett döntöttek.

David CameronForrás: AFP/Philippe Huguen

A drága vacsorák nagymestere Warren Buffett, a világ harmadik leggazdagabb embere. Egy jótékonysági árverésen 2,68 millió dollárt fizettek azért, hogy valaki egy asztalhoz ülhessen a guruval.

Ha ez nem lenne elég, a Deutsche Bank kiszámolta, hogy elképzelhető, hogy még így is megéri a közös étkezés, de csak akkor, ha Buffett elárulja befektetéseinek formuláját.