Fizetne 4 millió forintot egy vacsoráért egy volt kormányfővel?

politics Horizontal
British Prime minister David Cameron gestures as he delivers a speech during a press conference during a European Union summit on June 28, 2016 at the EU headquarters in Brussels. Britain's exit from the European Union may erode the bloc's leadership role in fighting climate change and stymie crucial efforts to set more ambitious targets for cutting greenhouse gases, officials and experts said on June 28. European leaders meeting in Brussels pressured British Prime Minister David Cameron Tuesday to launch the two-year withdrawal process "as soon as possible", but the embattled premier has vowed he will leave that task to a successor to be named on September 9. / AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
Vágólapra másolva!
David Cameron, volt brit miniszterelnök 12 ezer fontért hirdetett meg helyeket maga mellett egy kínai vacsoraasztalnál. A közös étkezés közben fontos kínai-brit befektetési alapokról esett szó, így elképzelhető, hogy voltak, akiknek nagyon is megérte a vacsora.
Vágólapra másolva!

A BBC érdekes dologról számolt be az oldalán. David Cameron, volt brit miniszterelnök egy sanhgaji üzleti fórumra utazott.

De ha már részt vett a kkv-k női vezetőinek globális szövetségének fórumán, felajánlott egy vacsorát 12 ezer font értékben a helyi üzletembereknek is.

Ez átszámolva 4,18 millió forintot jelent.

A „hirdetés” a Twitteren jelent meg, amelyen az ár is fel van tüntetve (renminbiben).

A vacsorával Cameron azokat a helyi üzletembereket célozta meg, akik érdekeltek lehetnek abban a befektetési alapban, amelyet vezet.

Cameron kínai útján találkozik Hszi Csin-ping kínai elnökkel is, akivel olyan új alapok létrehozásáról fog tárgyalni,

amelyek célja a kereskedelmi kapcsolatok erősítése a két ország között.

Miniszterelnökként David Cameron még 2015-ben fogadta a kínai államfőt, akkor egy új aranykor kezdetét vizionálták a vezetők.

Aztán 2016-ban Cameron lemondott, aminek az volt az oka, hogy a britek a népszavazáson az Európai Unióból való kilépés mellett döntöttek.

David Cameron Forrás: AFP/Philippe Huguen

A drága vacsorák nagymestere Warren Buffett, a világ harmadik leggazdagabb embere. Egy jótékonysági árverésen

2,68 millió dollárt fizettek azért, hogy valaki egy asztalhoz ülhessen a guruval.

Ha ez nem lenne elég, a Deutsche Bank kiszámolta, hogy elképzelhető, hogy még így is megéri a közös étkezés, de csak akkor, ha Buffett elárulja befektetéseinek formuláját.