Átlépi a határt a magyar takarító startup

2018.01.11. 16:01

A cél Lengyelország, Szlovákia és Csehország. Ehhez a Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő növekedési befektetési programján keresztül 800 000 eurót, azaz 247 millió forintot ad a Rendi.hu online takarító szolgálat nemzetközi terjeszkedéséhez.  - közölte a két cég.

A közös közlemény szerint az ország egyik legdinamikusabban fejlődő startupja, a Rendi.hu tervei között kiemelt szerepet kap a nemzetközi terjeszkedés, a vállalat első lépésként a közép-kelet-európai régióra fókuszál.

Rendi.huForrás: Racz_Tomi/Racz_Tomi

Csillik Timur, a Rendi.hu ügyvezető igazgatója a közleményben kiemelte: a Magyarországon bevált, közösségi hozzáférést (sharing economy) mint üzleti modellt fogják alkalmazni Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban. Terveik szerint a négy országban 2020 végére megrendeléseik elérik a havi 35 ezret.

A társaság 2015-ben indította szolgáltatását, amely a fővárosban és az agglomerációban, Győrben, Szegeden és Debrecenben érhető el.

Tavaly több mint 200 takarítóval mintegy 13 ezer megrendelést teljesítettek.

Csillik Timur, a Rendi alapítójaForrás: Origo

Csillik Timur korábban a kezdeti nehézségekről is beszélt az Origónak.

A Rendi a második vállalkozásom. Az első csúfosan megbukott. Megtanultam belőle, hogy nem kell egyből megváltani a világot egy startuppal. Kitartó és kemény munka a siker titka" - mesélte. 

A fiatal vállalkozó az IBS-en (International Business School) végzett angol szakon. Elmondása szerint mindig vonzotta a vállalatok világa és már gimnáziumi évei alatt próbálkozott saját üzlet kiépítésével.

A Rendi sikerei a hozzá hasonló fiatal tehetségeknek is kezdő lökést adhatnak, ha látják, hogy nem csak attól függ a siker, hogy ki melyik országban született, vagy költözik, hanem javarészt attól, hogy az ötletét hogyan képes megvalósítani és mennyi munkát fektet bele, mennyi áldozatot hoz a cél elérése érdekében - tette hozzá Csillik Timur.

KAPCSOLÓDÓ CIKK