Eladhatják a Telenort

2018.01.26. 15:57

A Telenor közép-kelet európai érdekeltségeinek a megvásárlása iránt érdeklődnek - jelentette be a norvég távközlési vállalat.

A portfolió a magyar, a bolgár, a montenegrói és a szerb mobilszolgáltatásokat foglalja magában.

A részvényesi érték növelését szem előtt tartva a Telenor megkezdte a beérkezett dokumentum értékelését. A vállalat arra számít, hogy az értékelés 2018 első negyedében befejeződik. Az értékelési folyamat nem befolyásolja a Telenor működését. A cég közleménye szerint az érdeklődés felkérés nélkül jött.

A Telenor közép-kelet-európai vállalatai erős piaci pozícióval bírnak, pénzügyi helyzetük szilárd, és 2017-ben mintegy 9 százalékkal járultak hozzá a Telenor-csoport bevételéhez, és az EBITDA 8 százalékát adták - áll a közleményben.

Telenor üzletForrás: MTI/Faludi Imre

A vállalat a fentiekkel kapcsolatban

sem további közleményt, sem kommentárt nem tesz közzé, míg az értékelési folyamat be nem fejeződik.A Telenor Magyarország Zrt. továbbá közölte, hogy a magyar államtól frekvenciahasználati jogosultságokat kapott, és ehhez olyan kötelezettségeket vállalt, amelyek értelmében biztosítania kell ügyfelei ellátását meghatározott minőségi és műszaki paraméterek betartásával.

Hangsúlyozták, a kötelezettség független attól, hogy ki a társaság tulajdonosa, így a szolgáltatás minőségét és műszaki paramétereit, valamint szerződéses kereteit nem befolyásolná egy esetleges tulajdonosváltás.